Διαψεύσεις για την απόρριψη των μέτρων Βαρουφάκη

Κρίσιμες διαβουλεύσεις ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, καθώς οι πληροφορίες που από το πρωί κυκλοφορούν στα ΜΜΕ, μιλούν για απόρριψη του πακέτου Βαρουφάκη, ωστόσο το ελληνικό υπουργείο οικονομικών διαψεύδει ότι έχει γίνει έστω και συζήτηση επί των προτάσεων.

Δεν υφίσταται σε αυτή τη φάση θέμα έγκρισης ή απόρριψης ελληνικής δέσμης προτάσεων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διαβεβαίωναν σήμερα στις Βρυξέλλες πηγές της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα πηγές της ευρωζώνης δήλωσαν επίσης στο ΑΠΕ ότι δεν υφίσταται σε αυτή τη φάση θέμα έγκρισης ή απόρριψης ελληνικής δέσμης προτάσεων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιες πηγές σημείωναν ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών συνεχίζονται και άφηναν να εννοηθεί ότι η Ευρωζώνη αναμένει τις ολοκληρωμένες ελληνικές προτάσεις.

Παράλληλα, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, εν όψει Eurogroup.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι δεν υπήρξε απόρριψη των 6 προτάσεων Βαρουφάκη, αλλά αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε όσα λένε οι πηγές των Βρυξελλών, καθώς έστειλαν το πακέτο πίσω ζητώντας να είναι ολοκληρωμένες οι προτάσεις.

Στη διάρκεια του χθεσινού Euro Working Group δεν συζητήθηκε το περιεχόμενο των ελληνικών προτάσεων, επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδοντας κατηγορηματικά σχετικά δημοσιεύματα.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο τονίζει επίσης ότι οι αναφορές περί έλευσης κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, είναι εκτός πραγματικότητας.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" όπου δήλωσε: "δεν υπάρχει καμία άφιξη, καμία επίσκεψη και κανένα σχέδιο για έλευση της τρόικας σε επίπεδο συναντήσεων με πολιτικά πρόσωπα ούτε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα