Ο Μιχελάκης θέτει θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία

Θέμα ηγεσίας στη ΝΔ θέτει με άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης και αναφέρεται στο σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οφείλουμε λοιπόν όλοι να αφουγκραστούμε την κοινωνία και να δώσουμε απαντήσεις. Και πρώτος οφείλει να το κάνει ο πρόεδρος του κόμματος: Δεν μπορεί στο καλό να λέμε “εγώ το έκανα” και στο κακό “φταίνε οι άλλοι”. Ετσι, άλλωστε, κινδυνεύουμε να πούμε στο τέλος πως... φταίει ο κόσμος και όχι εμείς! Και βέβαια δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από μία προσμονή δικαίωσης της πολιτικής μας. Ούτε να επενδύουμε στην αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλουμε αποτυχία της κυβέρνησης που θα σημαίνει την αποτυχία της χώρας».

«Παρά τις  παλινωδίες και τα λάθη του, ο  ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την απήχησή του, ενώ η Νέα Δημοκρατία βιώνει μια ιστορική κατρακύλα με τη διαφορά των δύο κομμάτων να εκτοξεύεται σε πρωτόγνωρα και δυσθεώρητα επίπεδα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι έχασε με 8,5 μονάδες διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ότι εξακολουθεί και μετεκλογικά να διευρύνεται η διαφορά. Και όλα αυτά είναι ανάγκη ν ατα δούμε άμεσα.

Για πρώτη φορά μετά από μία τέτοια ήττα δεν έγινε καμία ουσιαστική κίνηση. Για πρώτη φορά ουδείς ανέλαβε τις ευθύνες του. Και ουδείς κατέθεσε δημόσια, επώνυμη και συγκεκριμένη πρόταση. Με αποτέλεσμα,  ο κόσμος που τα βλέπει όλα αυτά, ο κόσμος που βλέπει τη σιωπή από τη μια και την εσωκομματική μουρμούρα από την άλλη, να μας γυρνάει την πλάτη» αναφέρει.

«Το εσωκομματικό πεδίο είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσει άμεσα. Εάν κάποιοι αμφισβητούν την ηγεσία του κόμματος, να το εκφράσουν ανοιχτά και ξεκάθαρα. ΤΩΡΑ! Εάν όχι να σιωπήσουν. Αυτό που σκέφτονται να το δηλώσουν ευθαρσώς στα όργανα του κόμματος και όχι σε τραπέζια και μυστικές συναντήσεις. Υπόγειες δράσεις και αντιδράσεις  το μόνο που πετυχαίνουν  είναι να μεγιστοποιούν την απαξίωση και τη φθορά της Παράταξης. Ας προχωρήσουμε λοιπόν σε ένα Έκτακτο Συνέδριο στο οποίο να συζητηθούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Και το θέμα της ηγεσίας. Δεν είναι θέμα ταμπού! Η ΝΔ είναι πάνω από πρόσωπα και προσωπικές στρατηγικές!» υπογραμμίζει.

sofokleousin

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα