Στρατούλης: Δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια πρόβλημα ρευστότητας

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης διαψεύδει το πρόβλημα ρευστότητας ξεκαθαρίζοντας ότι οι συντάξεις είναι εγγυημένες και για τους επόμενους μήνες.

«Δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια πρόβλημα ρευστότητας. Οι συντάξεις είναι εγγυημένες και για τους επόμενους μήνες», είπε χαρακτηριστικά στα «Παραπολιτικά Fm» ο κ. Στρατούλης σε απάντηση των όσων ακούγονται.

Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, είπε πως δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο ποσό οφειλής και σημείωσε πως όποιος καταβάλλει εφάπαξ το ποσό διαγράφονται πρόστιμα και προσαυξήσεις και σημείωσε ότι δεν γνωρίζει εάν οι θεσμοί έρχονται την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Τόνισε ότι τα έσοδα του ΙΚΑ τον Ιανουάριο του 2015 ανήλθαν στα 951 εκατομμύρια ευρώ ενώ το Φεβρουάριο ανήλθαν στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ, και συμπλήρωσε πως τα συμφέροντα της Ελλάδας είναι πάνω από εκείνα των δανειστών.

Όσο για τη ρύθμιση και τις δόσεις ο κ. Στρατούλης έκανε γνωστό ότι:

α) Δεν θα υπάρχει περιορισμός στο ποσό οφειλής (τώρα υπάρχει το όριο των 15.000 ευρώ),

β) αν κάποιος αποπληρώσει εφάπαξ το κεφάλαιο διαγράφεται το 100% των προσαυξήσεων,

γ) αν κάποιος ζητήσει να μπεί στις 50 δόσεις τότε θα έχει διαγραφή προσαυξήσεων κατά 70%,

δ) αν κάποιος ζητήσει να μπει στις 100 δόσεις τότε θα έχει διαγραφή προσαυξήσεων κατά 50%.

Προϋπόθεση για να μπει κανείς στη ρύθμιση είναι να πληρώσει τις τρέχουσες εισφορές του, ξεκαθάρισε ο κ. Στρατούλης.

Στο ερώτημα αν θα έρθουν αξιωματούχοι των θεσμών είπε ότι αυτό δεν είναι αποσαφηνισμένο. «Δεν θα λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργούσε μέχρι σήμερα με τις αυτοκρατορικές απαιτήσεις τους. Όλη η διαδικασία θα γίνεται από το υπουργείο Οικονομικών και όχι με τα άλλα υπουργεία. Δεν θα γίνει τίποτα που να θυμίζει τρόικα», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα