Σακελλαρίδης: Το Σαββατοκύριακο το ν/σ για τις 100 δόσεις

Εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, όπως προανήγγειλε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Με βάση τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, η κυβέρνηση καταθέτει ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει δημοσιονομικό όφελος και ως εκ τούτου δεν είναι αντίθετο στη συμφωνία του Eurogroup», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνοντας πως οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και θα συζητηθούν στο Eurogroup της Δευτέρας.

Για τις δημόσιες τοποθετήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να «βάζει φρένο» σε έναν υπουργό, δεν υπάρχει κάποια δυσαρέσκεια, καμία παρέμβαση από το Μαξίμου σε σχέση με τον κ. Βαρουφάκη ξεκαθάρισε, ενώ για τη συνέντευξη που παραχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε:

«Οι νόμοι που πρέπει να ακυρωθούν, θα ακυρωθούν με πρωτοβουλίες της κυβέρνησης».

Διευκρίνισε επίσης ότι "δεν υπάρχει καμία άφιξη, καμία επίσκεψη και κανένα σχέδιο για έλευση της τρόικας σε επίπεδο συναντήσεων με πολιτικά πρόσωπα ούτε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων".

Ανακοίνωσε ακόμη ότι "θα φύγει σήμερα από το αρμόδιο υπουργείο το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ", ενώ μέσα στον Μάρτιο θα έρθει και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Αναφορικά με την εμπλοκή που προέκυψε με την εντολή για τους παράνομους μετανάστες, ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έχει δώσει την παραμικρή εντολή και άφησε αιχμές για το ρόλο της Νέας Δημοκρατίας στην υπόθεση.

Τέλος, αποκάλυψε πως μέσα στο Μάρτιο αναμένεται να κατατεθεί και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα