Ποιοι θα είναι οι νέοι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων

Κληρώνει τις επόμενες ημέρες για τους νέους γενικούς γραμματείς, με τους υπουργούς να θέλουν να μείνουν πιστοί στην προτροπή του πρωθυπουργού πως ¨πρέπει να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή για άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας ξεκινώντας το ξήλωμα του καθεστώτος του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανιμό¨.

Πληροφορίες φέρουν πολύ κοντά στη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον Δημήτρη Τσουκαλά, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ενημερώνεται για τις αρμοδιότητές του.

Ο Κώστας Πουλάκης,  υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, θα αναλάβει Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Εσωτερικών.

Μια θέση στην Γενική Γραμματεία Ισότητας φαίνεται να παίρνει η Φωτεινή Κούβελα υποψήφια στη Β΄ Αθηνών στις τελευταίες εκλογές, ενώ και το στέλεχος της αριστερής πτέρυγας και υποψήφιος επίσης στη Β΄ Αθήνας Γιάννης Τόλιος φέρεται να είναι πολύ κοντά στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Καλά πληροφορημένες πηγές τοποθετούν τον Γιάννη Μπασκόζο, πρώην τομεάρχη υγείας του κόμματος στην οδό Αριστοτέλους, ως Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας.

Ο Ανδρέας Νεφελούδης υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας και στέλεχος της Αριστερής Προοπτικής είναι πολύ κοντά στο να τοποθετηθεί Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γενικός Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη.

Στην τοποθέτηση των Γενικών Γραμματέων του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε χθες ο υπουργός Γ. Βαρουφάκης.

Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Θεοχαράκης, Πανεπιστημιακός, ο οποίος θα έχει και ρόλο στη διαπραγματευτική ομάδα της του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς μαζί με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων κ. Γ. Χουλιαράκη θα συμμετέχει στο Euroworking Group.

Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Φράγκος, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων αναλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Χατζηθεοδώρου.

 

 

 

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα