Γιατί ανακλήθηκε το έγγραφο για τη μετανάστευση

Έντονη ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, για το έγγραφο με θέμα την νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο κ. Πανούσης ανακοίνωσε ότι το ανακλήθηκε το έγγραφο και δόθηκε εντολή για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ζήτησε τις παραιτήσεις των υπευθύνων.

«Ανακάλεσα τη διαταγή πρωί πρωί, διέταξα να γίνει ΕΔΕ και ο αρχηγός ζήτησε τις παραιτήσεις», ανέφερε, για να προσθέσει:

«Εκτός από την Αμυγδαλέζα που ακούσατε από εμάς για μεταναστευτική πολιτική; Και θα γινόταν με την υπογραφή ενός ταξίαρχου;».

«Κανείς δεν τηλεφώνησε στον υπουργό»


Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι η διαταγή δεν είχε την υπογραφή του, σημειώνοντας ότι δεν ακολουθήθηκε η διοικητική ιεραρχία.

«Θα ξεκινήσω με ένα πρόβλημα δεοντολογίας, πώς γίνεται να έρχεται ένα έγγραφο που δεν έχει υπογραφή πολιτικού και να δημιουργείται αυτός ο πανικός. Είναι δεοντολογία αυτό;», είπε και συμπλήρωσε:

«Θέλανε να δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα. Πώς βγήκαν έτσι οι ανακοινώσεις από μια είδηση της τηλεόρασης και βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός να έχει αυτόματη αντίδραση;».

Όπως σημείωσε, «κανείς δεν τηλεφώνησε τον υπουργό. Είδα εντολές Πανούση και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Πάμε σε μια ζούγκλα παραπληροφόρησης που πρέπει να λυθεί μία και για πάντα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα