Φλαμπουράρης: Δεν ιδιωτικοποιούνται ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποιήσεων ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σχετικά με το θέμα υπογράμμισε πως νερό και ενέργεια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, δεν τα πειράζει κανείς. Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» δεσμεύτηκε να επανεξεταστούν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι επιχειρήσεις των οποίων οι συμβάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως για παράδειγμα των 14 αεροδρομίων της χώρας.

Υποσχέθηκε, ακόμη, να αξιοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, που ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ, τονίζοντας ότι δεν θα ξεπουληθούν.

«Πρώτον, είπαμε ότι γι' αυτές που ολοκληρώθηκαν και μόνο, όπως ο ΟΤΕ, δεν επαναδιεκδικούμε τη επαναδημοσιοποίησή της σε αυτή τη φάση, αν σε 10 χρόνια έχουμε τη δυνατότητα να τις πάρουμε πίσω, το βλέπουμε.

Δεύτερον, οι συμβάσεις που προκηρύχθηκαν τα έργα, αλλά δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις, όπως τα 14 αεροδρόμια, ο νόμος μας δίνει μεγάλα περιθώρια να επανεξετάσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις αυτές. Να βρούμε το τρόπο αυτά τα αεροδρόμια να αρχίσουν να λειτουργούν και να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού κλπ.

Τρίτον, τα 200- 300 εκατ. δημόσιου χώρου, τα οποία παραμένουν στην ιδιοκτησία του δημοσίου και δεν μας υποχρεώνει κανείς να τα πουλήσουμε. Εμείς θέλουμε μόνο να τα αξιοποιήσουμε. Ναι στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όχι στο ξεπουλημά τους» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα