Το Ποτάμι: Ζητά διευκρινίσεις για το ποιοι έχοντες θα φορολογηθούν

Το Ποτάμι ζητά ακριβή προσδιορισμό από τον υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τους «έχοντες» που θα φορολογηθούν, καταγγέλλοντας για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση για μνημονιακή πολιτική.

Οι κ.κ Χάρης Θεοχάρης και Κυριάκος Χαρακίδης καλούν τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να διασαφηνίσει τις προθέσεις του σχετικά με την έκτακτη εισφορά και αυτούς που προτίθενται να φορολογήσει. Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη υπενθυμίζει, παράλληλα, πως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις έκαναν λόγο για φορολόγηση «εχόντων», εφαρμόζοντας, ωστόσο, τα μέτρα οριζόντια.

Στη συνέχεια τονίζουν πως «ΕΕΤΑ έτους 2013, βάσει δεδομένων που απέστειλε η ΔΕΗ στην ΓΓΔΕ, εκτιμώμενου ύψους 350εκ. Τέλη επιτηδεύματος νομικών προσώπων έτους 2013, εκτιμώμενου ύψους άνω των 90εκ. Ας σημειωθεί πως τα τέλη επιτηδεύματος επιτηδευματιών έχουν εισπραχθεί και δεν έχουν βεβαιωθεί τα τέλη για τις, κατά τεκμήριο μεγαλύτερες, επιχειρήσεις! Αχρεωστήτως καταβληθείσες προκαταβολές πετρελαίου θέρμανσης περιόδου 2013/2014, εκτιμώμενου ύψους 25εκ».

«Πότε σκοπεύετε να βεβαιώσετε τα ανωτέρω ποσά και να προβείτε στις δέουσες ενέργειες είσπραξής τους, ιδιαίτερα καθώς αφορούν παρελθόντα έτη; Δεσμεύεστε να μην προχωρήσετε σε καμία επιβολή έκτακτης φορολογίας πριν βεβαιώσετε όλους τους εκκρεμείς φόρους που είναι ήδη θεσμοθετημένοι; Πώς σκοπεύετε να καταργήσετε τις ήδη υπάρχουσες έκτακτες φορολογικές επιβαρύνσεις και σε τι βάθος χρόνου;»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα