Τσίπρας: Ο λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια

Στην κατάθεση των νομοσχεδίων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης προχωρά η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

"Τα Μνημόνια τελείωσαν τυπικά και ουσιαστικά", ξεκαθάρισε ο πρωθυποργός, σημειώνοντας πως οι εταίροι ενέκριναν την δανειακή σύμβαση της Ελλάδας, χωρίς τα μέτρα λιτότητας που την συνόδευαν.

"Η χώρα βγαίνει από τη διαδικασία πιο δυνατή και περήφανη. Με την έγκριση της παράτασης της δανειακής σύμβασης, έκλεισε ένας πρώτος κύκλος σκληρής και επίπονης διαπραγμάτευσης. Αποδείχτηκε, ότι η Ευρώπη μπορεί να προχωράει όταν υπάρχει πολιτική βούληση", πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προχωρήσει σε μία σειρά σαρωτικών μεταρρυθμίσεων.


Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε πως άμεσα θα κατατεθούν:
Νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, το πρώτο νομοσχέδιο του θα έρθει στη Βουλή.
Νομοσχέδιο για την Προστασία Α' κατοικίας
Νομοσχέδιο για την ΕΡΤ
Νομοσχέδιο για τις Ληξιπρόθεσμες οφειλές και
Νομοσχέδιο για τη Φοροδιαφυγή
Ακόμη, προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Μνημόνια και τη χρεοκοπία, που όπως είπε, "μας οδήγησε στον αναγκαστικό δανεισμό".

"Με ευθύνη θα αναλάβουμε αυτήν την πρωτοβουλία, γιατί ο λαός μας έχει το δικαίωμα να μάθει την αλήθεια".

"Το έχει ανάγκη το πολιτικό μας σύστημα, που απαξιώθηκε όλα αυτά τα χρόνια, το έχει ανάγκη η ίδια μας η Δημοκρατία", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε ακόμη απάντηση στους αξιωματούχους, που κάνουν λόγο για Τρίτο Μνημόνιο στη χώρα, αποκλείοντας αυτό το ενδεχόμενο.

"Κάποιοι έχουν ποντάρει στο ενδεχόμενο ενός τρίτου μνημονίου, αλλά δυστυχώς θα τους απογοητεύσουμε, αφού δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο. Θα επιδιώξουμε μία αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία. Θα διαπραγματευθούμε θέτοντας επί τάπητος το αίτημα απομείωσης του ελληνικού χρέους", είπε.

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα