Τα πρώτα νομοσχέδια: Ρύθμιση οφειλών και προστασία πρώτης κατοικίας

Η προετοιμασία του κυβερνητικού έργου βρίσκεται στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου το οποίο συγκαλείται στις 7.30 το απόγευμα - η εισήγηση του πρωθυπουργού θα μεταδοθεί σε απευθείας τηλεοπτική κάλυψη.

Ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει τα πρώτα νομοσχέδια που θα προωθήσει η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης από την Δευτέρα και στη συνέχεια θα ενημερώσει  τους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς για τον σχετικό σχεδιασμό της προώθησης του κυβερνητικούς έργου και τις λεπτομέρειες των νομοσχεδίων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει με θέμα την προετοιμασία του κυβερνητικού έργου της ερχόμενης εβδομάδας, στις 7.30 το βράδυ και η εισήγηση του πρωθυπουργού, θα έχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη.

Προηγήθηκε τρίωρη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου όπου αποφασίστηκαν τα 5 νομοσχέδια που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και θα αφορούν:

1) Την Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο
2) Την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
3) Την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών
4) Την προστασία της Α κατοικίας από τους πλειστηριασμούς
5) Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Παράλληλα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε λίγες μέρες θα κατατεθεί αίτημα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς μπήκε η χώρα στο Μνημόνιο, κάτι το οποίο θα προαναγγελθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον πρωθυπουργό. Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ανέφερε ότι η συγκρότηση προανακριτικής για το μνημόνιο αποτελεί «προτεραιότητα» για την κυβέρνηση.

Νωρίτερα σε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου τέθηκε μεταξύ άλλων, η προώθηση του κυβερνητικού έργου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα