Τσίπρας: Το επόμενο διάστημα θα δίνουμε μάχη μέρα με τη μέρα

Διπλό μέτωπο ανοίγει για την ηγεσία της κυβέρνησης τόσο από τους δανειστές στο εξωτερικό, όσο και στο εσωκομματικό πεδίο.

Το Μέγαρο Μαξίμου παρατηρεί με ιδιαίτερη προσοχή το μπαράζ παρεμβάσεων που παρατηρείται κυρίως τα δυο τελευταία 24ωρα από κορυφαίους ευρωπαίους παράγοντες, που εμφανίζονται ιδιαίτερα σκληροί, εκμεταλλευόμενοι ασφαλώς και τις αμφισημίες στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και τα λάθη υπουργών.

Κορυφαίες κυβερνητικές πηγές εκτιμούν πως ορισμένες πολιτικές ελίτ ενδέχεται να έχουν ως στόχο την πτώση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και αφήνουν να εννοηθεί πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.

Ταυτόχρονα, την ηγεσία της κυβέρνησης ανησυχεί ιδιαίτερα το εσωκομματικό μέτωπο. Οι ρωγμές που εμφανίστηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το κοινό κείμενο του Γιάννη Μηλιού με τον Σπύρο Λαπατσιώρα και τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο, η κριτική στην Πολιτική Γραμματεία, βαραίνουν πολύ το πολιτικό πεδίο και αυξάνουν τα ερωτήματα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί στο εσωτερικό του να αντέξει τη στροφή που πραγματοποιεί.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής αύριο και μεθαύριο θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ μηνύματα δεν αποκλείεται να αποσταλούν και μέσω της εκλογής νέου Γραμματέα και νέας Πολιτικής Γραμματείας.

«Το επόμενο διάστημα των 4 μηνών θα δίνουμε μάχη μέρα με τη μέρα» προειδοποίησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ απαριθμώντας τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης εστίασε, μεταξύ άλλων και στο ξήλωμα του καθεστώτος του Μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό.

Στο Μέγαρο Μαξίμου –σύμφωνα με τις πληροφορίες επιχειρούν να αποφύγουν να φέρουν τη συμφωνία για την παράταση προς ψήφιση στη Βουλή-παρατηρούν με ενδιαφέρον τις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και την ολομέτωπη σύγκρουση που επιδιώκει το ΚΚΕ, το οποίο πραγματοποιεί το απόγευμα σήμερα συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ανησυχία, τέλος, προκαλεί και η επανεμφάνιση των «κουκουλοφόρων», με κυβερνητικά στελέχη να κάνουν λόγο για «προφανείς στόχους που εξυπηρετούν».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα