Ο Πάγκαλος ξαναχτύπησε! Εθνικοσοσιαλιστής και κομπλεξικός ο ...

Σκληρή επίθεση στον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, για τις αποφάσεις του σχετικά με το ζήτημα της αριστείας στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία,  εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «εθνικοσοσιαλιστή» και «κομπλεξικό» τον υπουργό Παιδείας!  «Ο πραγματικός αριστερός θέλει την αριστεία. Ο Μπαλτάς είναι εθνικοσοσιαλιστής, απερίγραπτα κομπλεξικός, φαινόμενο κοινωνικού περιθωρίου... Είναι η νοοτροπία τους τέτοια. Ό,τι δεν καταλαβαίνουν το εξαφανίζουν, ζούμε μια υφέρπουσα δικτατορία» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος χαρακτήρισε επίσης λανθασμένη απόφαση την κατάργηση της αριστείας και  των πρότυπων - πειραματικών σχολείων από την κυβέρνηση  Ανδρέα Παπανδρέου το 1981.

«Εγώ σε όλη μου τη ζωή δεν κόστισα παρά μόνο τα ρούχα μου και τα τροφεία μου, δεν κόστισα μια δραχμή στους γονείς μου», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, ο οποίος υπενθύμισε ότι τελείωσε ο ίδιος πρότυπο σχολείο, την Βαρβάκειο, στο οποίο είχε εισαχθεί  με εξετάσεις και στη συνέχεια, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ελλάδα,  σπούδασε με υποτροφία του γαλλικού κράτους στo Παρίσι.

Ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση  και για την οικονομία. «Το κράτος άρχισε ήδη να μην πληρώνει. Θα φτάσουμε τέλη Μαρτίου, που το κράτος δεν θα μπορεί όντως να πληρώσει και τότε θα γίνει το ‘έλα να δεις’» ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε για το ίδιο ζήτημα: «Μιλάμε για χρεοκοπία και για δραχμή, θα πρόκειται για ιστορική καταστροφή».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα