Τι κατέθεσε ο υπεύθυνος Πληροφορικής του Παπακωνσταντίνου

Με την κατάθεση του στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Οικονομικών για θέματα πληροφορικής Γιώργου Αγγελόπουλου συνεχίζεται η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σε αυτόν είχε παραδώσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το πρώτο CD που έφτασε από τη Γαλλία ζητώντας του να βρει τα είκοσι πρόσωπα με τα μεγαλύτερα ποσά.

Ο μάρτυρας είπε ότι χρειάστηκε μια εβδομάδα για να το ψάξει καθώς περιείχε πάνω από 2000 αρχεία χωρίς όμως να θυμάται όπως είπε ακριβώς τον αριθμό.

Πρόεδρος: Σας είπε ο Υπουργός να προσέξετε κάτι ιδιαίτερα;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η μεγαλύτερη κατάθεση που είδατε;

Μάρτυρας: Πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια.

Πρόεδρος: Υπάρχουν άνθρωποι με τέτοιες καταθέσεις; Το μικρότερο ποσό από αυτά τα είκοσι;

Μάρτυρας: Από 20 εκατ. Δολάρια.

Πρόεδρος: Φτωχαδάκια οι υπόλοιποι.

Την επίμαχη λίστα ο Γ. Αγγελόπουλος είπε ότι του την έδωσε ο πρώην υπουργός το τελευταίο τρίμηνο του 2010. Το συνολικό ποσό αυτό των καταθετών της λίστας ήταν 2 δισ. ευρώ όπως είπε ο μάρτυρας με το 1,5 δισ. να ανήκει στους 20.

Όταν παρέδωσε τα στοιχεία των καταθέσεων της λίστας του είπε ο πρώην υπουργός «ό,τι έκανες στο σκληρό δίσκο διάγραψε το». Κι αυτό γιατί εκείνος για λόγους ασφάλειας είχε αντιγράψει το περιεχόμενο του CD στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή του.

Όπως είπε ο Γ. Αγγελόπουλος τότε δεν γνώριζε τίποτα για λίστα Λαγκάρντ. Σύνδεσε τη δουλεία που είχε κάνει μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο μάρτυρας μάλιστα ήταν κατηγορηματικός ότι επέστρεψε το πρωτότυπο CD, το οποίο όπως είναι γνωστό δεν υπάρχει πλέον στη δικογραφία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα