Η Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης Μέρκελ - Ομπάμα

Στάση αναμονής τηρούν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, οι οποίοι συναντώνται τη Δευτέρα και θα συζητήσουν μεταξύ τους για το ζήτημα της Ελλάδας. Οι ηγεσίες των ΗΠΑ και της Γερμανίας αναμένουν τα σημερινές προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Τσίπρα, εν όψει του αυριανού τετα α τετ.

Πέρα από το ζήτημα της Ελλάδας, επί τάπητος θα τεθεί και το ουκρανικό. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί με την Καγκελάριο Μέρκελ, τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ουάσιγκτον και ότι «η κατάσταση στην Ουκρανία θα περιλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος της συζήτησής τους».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε επίσης στις επικείμενες επισκέψεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε Βρυξέλλες και Μόναχο για να συναντηθεί με Ευρωπαίους ηγέτες, σημειώνοντας ιδιαίτερα τις συζητήσεις «για τη βελτίωση της ασφάλειας και της οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία και τη θέσπιση αυστηρότερων οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα