Κατρούγκαλος: Θα ανακληθούν 2.500 με 3.500 αντισυνταγματικές απολύσεις

Μέσα σε ένα μήνα θα έχουν επιστρέψει στο Δημόσιο 2.500-3.500 δημόσιοι υπάλληλοι που απομακρύνθηκαν λόγω διαθεσιμότητας, όπως προανήγγειλε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως εξήγησε, δεν πρόκειται για επαναπροσλήψεις, αλλά για την ανάκληση αντισυνταγματικών απολύσεων, που αφορούν σε καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, καθηγητές ΕΠΑΛ και κάποιες άλλες κατηγορίες, όχι όμως και στους απολυμένους της ΕΡΤ, το θέμα των οποίων, όπως επανέλαβε, δεν είναι δική του αρμοδιότητα.

Ερωτηθείς για το πού θα βρεθούν τα χρήματα προκειμένου να καλυφθεί το μισθολογικό κόστος, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε πως ο προϋπολογισμός ήδη προβλέπει 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2015, και επομένως τα κονδύλια θα εξευρεθούν με την πραγματοποίηση λιγότερων νέων προσλήψεων.

Για τον αν θα καταργηθεί ή όχι η λεγόμενη προσωπική διαφορά στο Δημόσιο, είπε ότι πρόκειται για ένα θέμα που θα εξεταστεί στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου, το οποίο θα έρθει αργότερα, και συνεπώς δεν συνιστά την πρώτη προτεραιότητα για το υπουργείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα