Εγγυημένες οι συντάξεις: Δηλώσεις Ρωμανιά και απάντηση Στρατούλη, Σπυρόπουλου

Η νέα κυβέρνηση έχει διασφαλίσει μέχρι το τελευταίο ευρώ της σύνταξης του κάθε συνταξιούχοι και το Μάρτη και για τον Απρίλη και για τον Δεκέμβρη και για τις επόμενες χρονιές. Οι συντάξεις είναι εγγυημένες. Ο κ. Ρωμανιάς προφανώς ήθελε να πει ότι τα όποια προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν στο μέλλον θα λύνονται.

Αυτή ήταν η παρέμβαση που έκανε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος  μετα τις δηλώσεις Ρωμανιά.

Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις του νέου γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ο κ. Ρωμανιάς μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega και αναφερόμενος στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία είπε πως το Μάρτιο θα υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων για το οποίο όμως θα βρεθεί λύση.

Μιλώντας το πρωί στο Mega και αναφερόμενος στις συντάξεις είπε:


«Τον Γενάρη και τον Φλεβάρη θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τις συντάξεις. Από το Μάρτιο θα είναι σφιχτά για τις συντάξεις. Δεν έχω μιλήσει βεβαίως με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, θα το κάνω φεύγοντας από εδώ. Θα βρούμε όμως λύση, θα το ρυθμίσουμε. 'Εχω καταγράψει 24 νέες πηγές χρηματοδότησης, πέραν της κρατικής».

Λίγο αργότερα μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος επεσήμανε: «Δεν ξέρω αν ξέρει κάτι ο κ. γενικός που δεν το ξέρω εγώ, αλλά ας μην γελιόμαστε όλους τους μήνες, αγώνα κάνουμε κάθε μήνα, αλλά αγώνα ο οποίος επιτυγχάνει τη διασφάλιση των συντάξεων. Πιστεύω ότι έδωσε το κλίμα ότι σαφέστατα πρέπει να καταβάλουμε προσπάθειες, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα. Αυτή είναι η άποψή μου».
Για το θέμα αναγκάστηκε να παρέμβει ο ίδιος ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Είπε: «Καμία ανησυχία να μην υπάρχει. Η νέα Κυβέρνηση και το Υπουργείο έχουν διασφαλίσει το κάθε ευρώ για κάθε σύνταξη για όλους τους μήνες για όλα τα χρόνια. Οι συντάξεις είναι εγγυημένες. Θα τα λύνουμε τα όποια προβλήματα. Θα ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες τι θα κάνουμε. Ηρθαμε να διασφαλίσουμε τις συντάξεις και να τις στηρίξουμε. Ιερή αγελάδα οι συντάξεις για εμάς, όχι όπως της λεηλάτησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. Βασικές δεσμεύσεις μας είναι η αύξηση του μισθού και η 13η σύνταξη, να ανακουφιστούν οι συνταξιούχοι».

 

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα