Παρέμβαση Δραγασάκη μετά το κραχ: Διάλογος όχι τσαμπουκάδες

Να ρίξει τους τόνους αναφορικά με την ανησυχία που έχει προκληθεί λόγω του σημερινού κράχ στο χρηματιστήριο, τις αλλεπάληλες δηλώσεις υπουργών για "πάγωμα" των ιδιωτικοποιήσεων σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ, αεροδρομίων θέλησε ο Γ.Δραγασάκης. Σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως δεν θα θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων των τραπεζών και θα υπάρξει κατ ιδίαν συνάντηση ενώ προανήγγελε τις πρώτες επαφές που θα λάβουν χώρα με τη Eurobank. Από την άλλη πλευρά υπενθύμισε την προεκλογική δέσμευση πως το Δημόσιο θα ασκήσει τα μετοχικά του δικαιώματα. Υπό αυτό το πρίσμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σκιαγράφησε τις διαθέσεις της νέας κυβέρνησης και με τους εταίρους επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως επιδιώκεται "διάλογος και όχι τσαμπουκάδες και αμοιβαίους εκβιασμούς". Όπως τόνισε, η Ελλάδα από την Κυριακή το βράδυ είναι μια χώρα που έχει τις δικές της προτάσεις.

 

Μιλώντας για το ενδεχόμενο αλλαγών στον τρόπο διοίκησης των τραπεζών είπε ότι αυτό θα γίνει με δημόσια διαβούλευση υπογραμμίζοντας ότι θα γίνουν σεβαστοί οι ιδιώτες μέτοχοι όπου υπάρχουν

 

Αναφορικά με την στήριξη των ευπαθών ομάδων που σχετίζονται με τις εταιρίες όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΔΕΗ επεσήμανε επίσης πως οι εν λόγω επιχειρήσεις θα στηριχθούν και δεν θα επιβαρυνθούν, ως εκ τούτου η χρηματοδότηση για στήριξη των πολιτών στα πλαίσια της ανθρωπιστικής κρίσης θα επιτευχθή από άλλες πηγές.

 

Όσον αφορά τις επενδύσεις τόνισε: «υπάρχουν αγορές και αγορές, επενδυτές και επενδυτές, αν κάποιοι είχαν επενδύσει λανθασμένα σε μία ιδιωτικοποίηση που δεν θα γίνει είναι φυσικό να αλλάξουν στρατηγική» και σημειώσε ότι «ετοιμάζουμε ένα κατάλογο επενδύσεων μεγαλύτερων και μικρότερων».

 

«Είχαμε πολλά κραχ τα τελευταία χρόνια και στην κοινωνία και στο χρηματιστήριο. Μέριμνά μας είναι η εύρυθμη λειτουργία», σημείωσε σε σχετική ερώτηση για την εικόνα της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

 

Γενικότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως σε κάθε αλλαγή κυβέρνησης υπάρχουν αναταράξεις στις αγορές. Αναφορικά με την φορολογία εμφανίστηκε αρνητικός στην αύξηση αλλά επικέντρωση την προσοχή του στην ανακατανομή των φόρων.

 

«Έχουμε εισπράξει πολύ θετικό κλίμα από Ευρώπη» υποστήριξε ο κ. Δραγασάκης, ενώ τόνισε «το μνημόνιο που υπήρχε έως τώρα για εμάς έχει λήξει»

 

 

sofokleousin


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα