Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός - Τύρναβος 8 - 0 τελικό

Τελικό αποτέλεσμα ΟΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΤΥΡΝΑΒΟΣ 8-0. Τρία γκολ ο Ντουρμάζ, δύο ο Μιλιβόγεβιτς κι από ένα οι Μπουχαλάκης, Φουστέρ, Διαμαντάκος.

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Τύρναβο με 8-0 στον επαναληπτικό του Κυπέλλου και σφράγισε με σκορ και θέαμα την πρόκριση στα προημιτελικά, βάζοντας από τέσσερα γκολ ανά ημίχρονο.

Με εκρηκτικό ξεκίνημα και τέσσερα γκολ στο πρώτο 25λεπτο, με σούπερ τους Ντουρμάζ που έκανε χατ τρικ και Φορτούνη, με εκτελεστή τον Μιλιβόγεβιτς με κεφαλιές, αλλά και διάθεση από όλους τους παίκτες, ήταν επόμενο να έρθει ένα τόσο μεγάλο σκορ που θα μπορούσε να είναι και ευρύτερο καθώς εκτός των άλλων ευκαιριών ο Ολυμπιακός είχε και δοκάρι με τον Φορτούνη.

Ο Βίτορ Περέιρα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και παίκτες σε διάφορες θέσεις (ο Μπουχαλάκης έπαιξε χαφ, στόπερ και αριστερό μπακ, ο Μιλιβόγεβιτς δοκιμάστηκε στόπερ όπως και ο Γιαννούλης), ενώ ήταν πολύ χαρούμενος από την προθυμία των παικτών του να παίξουν καλό και σωστό ποδόσφαιρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε και ο Φράνκο Χάρα δείχνοντας ότι θέλει ακόμη δουλειά για να φτάσει σε υψηλό ρυθμό, ενώ επέστρεψε με πολλή διάθεση ο Φουστέρ.

Ο Ολυμπιακός έδειξε από τα πρώτα δευτερόλεπτα τι θα επακολουθούσε καθώς είχε ευκαιρίες στο 1΄και στο 2΄ με τους Ντουρμάζ και Διαμαντάκο. Και δοκάρι στο 6΄με την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη. Ενώ έβαλε τα τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος μέσα σε ένα τέταρτο, από το 9 έως το 25.

Ο Μιλιβόγεβιτς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 9΄ μετά από σέντρα το Ντουρμάζ. Το 2-0 έγινε στο 12΄με κεφαλιά του Διαμαντάκου, από σέντρα του Φορτούνη και κεφαλιά-πάσα του Βούρου. Το τρίτο γκολ στο 17 με φωτοβολίδα του Μπουχαλάκη έξω από την περιοχή μετά από γύρισμα του Ντουρμάζ. Το 4-0 ήταν πανομοιότυπο με το πρώτο γκολ, καθώς ο Ντουρμάζ σέντραρε από αριστερά και ο Μιλιβόγεβιτς πέτυχε πάλι με κεφαλιά από το ίδιο σημείο το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο συνολικά στα δύο ματς.

Ο Τύρναβος προσπάθησε να συμμαζευτεί όσο μπορούσε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και κατάφερε να μη δεχτεί άλλο γκολ κυρίως εξ΄αιτίας του φρένου που έβαλε ο Ολυμπιακός στο ρυθμό του παρότι ο Περέιρα φώναζε για συνεχή πίεση.

Στο δεύτερο μέρος τα μαζεμένα γκολ ήρθαν επίσης νωρίς με τις αριστοτεχνικές εκτελέσεις φάουλ του Τζίμι Ντουρμάζ στο 55 και στο 57. Και προς το τέλος με το τρίτο γκολ του Σουηδού στο 82 από ωραία ατομική του προσπάθεια, αλλά και του Φουστέρ στο 85 με πέναλτι που κέρδισε ο Σαλίνο. Και αποθέωση για τον Ισπανό στην επιστροφή του στη δράση.

Ο Ντουρμάζ έκανε το καλύτερό του ματς στον Ολυμπιακό, ενώ ο Φορτούνης ήταν απολαυστικός. Πολλά χαμόγελα για την επιστροφή Μιλιβόγεβιτς και Φουστέρ, ενώ όλοι όσοι έπαιξαν είχαν μεγάλη διάθεση. Ο Τύρναβος παραδόθηκε νωρίς και γλίτωσε από θαύμα σκορ-ρεκόρ και διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Κανένα πρόβλημα σε τέτοιο ματς για τον διαιτητή Κομίνη που δεν χρειάστηκε να βγάλει κίτρινη κάρτα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Σαλίνο, Βούρος, Γιαννούλης (58 Πελέ), Μασουακού (46 Φουστέρ), Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ντουρμάζ, Μπενίτες, Διαμαντάκος (46 Χάρα)

ΤΥΡΝΑΒΟΣ: Μάλτζαρης (46 Ντάλλας), Κισκαμπάνης, Καραμανλής, Σιάτρας (25 Παπασάββας), Χαλούλος, Εμμανουήλ (63 Ότα), Γεωργίου, Αλεξίου , Σουλιώτης, Στεριαννός, Ιβανίδης

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα