Πρώτο υπουργικό συμβούλιο: Οι Έλληνες έχουν μεγάλες προσδοκίες από εμάς

Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ανέφερε και τόνισε ότι «ο λαός απαιτεί να ματώσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά του».

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε ευχόμενος σε όλους καλή δύναμη.

«Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας έχει ένα εξαιτερικά δυσκολο έργο την αποκατάσταση του κύρους της χώρας. Την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και του αισθήματος δικαίου στην χώρα», είπε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν μεγάλες προσδοκίες από εμάς για ριζικές αλλαγές στην εδραίωση της δικαιοσύνης της διαφάνειας. 'Εχουν την απαίτηση από εμάς να έχουμε διαφορετικό ύφος και ήθος εξουσίας. Στους πολίτες λογοδοτούμε σε καθημερινή βάση. Δεν ερχόμαστε εμείς για να καταλάβουμε δομές και να απολαύσουμε προνόμια εξουσίας». 

Ζήτησε από τους υπουργούς να έχουν στο μυαλό τους ότι η εξουσία ανήκει στον λαό.

«Είμαστε όλοι και όλες υπο την δική τους κρίση και την δοκιμασία. Να δείξετε μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αλαζονείας και να φροντίσετε να αποφεύγονται οι σπατάλες».

Στ' αριστερά του κ. Τσίπρα κάθισε ο κ. Δραγασάκης και στα δεξιά του ο κ. Βούτσης.

Ο κ. Τσίπρας θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές στους υπουργούς του και στην συνέχεια θα πάρει τον λόγο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό το νέο υπουργικό Συμβούλιο – χωρίς τους αναπληρωτές υπουργούς και τους υφυπουργούς – θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα