Κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον ΣΥΡΙΖΑ: Ονόματα και υπουργεία

Mε τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ώστε να συζητήσουν την επικείμενη συνεργασία τους. Τα 10 υπουργεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ "αναζητούν" επικεφαλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, κεντρικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση θα διαδραματίσει ο Γιάννης Δραγασάκης, πιθανότατα από την θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του γενικού συντονιστή επί των οικονομικών, ενώ ενδέχεται να έχει το ρόλο του επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι υπουργός Οικονομικών θα είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης, με αναπληρωτή, πιθανώς αρμόδιο για τα έσοδα, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Το υπουργείο Ανάπτυξης θα είναι ένα από τα υπερ-υπουργεία, καθώς αναμένεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να συμπεριλάβει και το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων. Επικεφαλής θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Γιώργος Σταθάκης. Ρόλο αναμένεται να παίζει και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Το δεύτερο νέο υπερ-υπουργείο θα είναι το Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο θα υπαχθεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με επικεφαλής αναπληρωτή υπουργό. Κύριος υποψήφιος για την ηγεσία του υπερ-υπουργείου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο Δημήτρης Παδημούλης, το όνομα του οποίου ακουγόταν για αυτό το υπουργειο, διευκρίνισε με δηλώσεις του οτι δεν επιθυμεί να μπει στην κυβέρνηση και, όπως είπε και στον κ. Τσίπρα, θεωρεί ότι από τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο μπορεί να είναι πιο χρήσιμοςστην κυβέρνηση και τη χώρα.

Για το υπουργειο Εξωτερικών ακούγονται τα ονόματα της Νάντιας Βαλαβάνη, του Νίκου Κοτζιά, αλλά και του Κώστα Ήσυχου, ως υφυπουργού.

Στο υπουργείο Άμυνας ακούγεται το όνομα του Θοδωρή Δρίτσα και του Νίκου Τόσκα.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρείται πολύ πιθανή η τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αν και ακούγεται και το όνομα του Παναγιωτη Νικολούδη,

Για τη θέση του Προέδρου της Βουλής ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Βούτση και του Θοδωρή Δρίτσα.

Δειτε εδώ όλα τα αποτελέσματα των εκλογών μέσα από το madata.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα