Μεγάλη νίκη ΣΥΡΙΖΑ, θρίλερ αυτοδυναμίας. Οι όροι Καμμένου - Θεοδωράκη

Απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι στιγμής, φαίνεται να καταλαμβάνει 150 έδρες. Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε εκτός από το μήνυμα του ελληνικού λαού και το μήνυμα των δυο υποψήφιων κυβερνητικών εταίρων: Του Σταύρου Θεοδωράκη και του Πάνου Καμμένου.
Ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε  με τον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί και όπως είπε στους δημοσιογράφους θα επικοινωνήσει και αύριο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για το εάν θα συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα μετείχε και το «Ποτάμι» ήταν κατηγορηματικός. «Εμείς δεν συνεργαζόμαστε με κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχει και το "Ποτάμι"» είπε.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογική νίκη του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ποτάμι, οι κκ. Θεοδωράκης και Τσίπρας συμφώνησαν ότι θα έχουν συνάντηση τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, η ημέρα της συνάντησης δεν έχει καθοριστεί ούτε έχει προσδιοριστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ποτάμι αποκλείουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε μια κυβέρνηση όπως αυτή της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να στηρίξουν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ψήφο ανοχής.

Αμφότεροι, δηλαδή, έθεσαν τον εξής όρο στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και εν δυνάμει πρωθυπουργό της Ελλάδας: ότι θα συνεργαστούν μαζί του αρκεί να μην είναι ο ένας από τους δυο στην συγκυβέρνηση!

Θρίλερ για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δίνουν οριακά 149 έως 151 έδρες. Δεν αποκλείεται η νύχτα να είναι μακρά και να χρειαστεί το σύνολο των αποτελεσμάτων της επικράτειας για το τελικό αποτέλεσμα. Το γεγονός αυτό εχει πυροδοτήσει τα σενάρια περί συνεργασιών.

Η ΝΔ αυξάνει λίγο το ποσοστό της και μειώνει τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν φαίνεται ωστόσο να αλλάζει κάτι ουσιαστικά αναμέσα στα δυο μεγάλα κόμματα.

Όπως όλα δείχνουν, δεν μπαίνει στη Βουλή το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ η Χρυσή Αυγή καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Ακολουθεί το Ποτάμι, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και τέλος οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Πρόκειται πάντως για μια νίκη-σοκ για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη η οποία καλείται να συνυπολογίσει πλέον το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στον ευρωπαϊκό Νότο.

ΣΥΡΙΖΑ: 36,5% και 150 έδρες
ΝΔ: 27,7% και 76 έδρες
Χρυσή Αυγή: 6,3% και 17 έδρες
Ποτάμι: 5,9% και 16 έδρες
ΚΚΕ: 5,6% και 15 έδρες
ΠΑΣΟΚ: 4,8% και 13 έδρες
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,7% και 13 έδρες

Δειτε live όλα τα αποτελέσματα των εκλογών μέσα από το madata.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα