Τσίπρας: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και αφήνει πίσω της τη λιτότητα

Σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία. Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός έδωσε καθαρή, αδιαμφισβήτητη εντολή. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και αφήνει πίσω της τη λιτότητα τής καταστροφής, τον φόβο, την πενταετία ταπείνωσης και οδύνης προχωράει", τόνισε στην αρχή της ομιλίας του έξω από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας.

"Ο λαός μας είναι χαρακτηριστικό της Ευρώπης που αλλάζει, σήμερα έχουμε ένα πανηγύρι. Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Η ετυμηγορία κλείνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τον φαύλο κύκλο. Ακυρώνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τα μνημόνια λιτότητας και καταστροφής. Καθιστά την τρόικα παρελθόν", ανέφερε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για εντολή εθνικής αναγέννησης. "Όλες και όλοι μαζί για να ξαναχτισθούμε την πατρίδα σε νέες βάσεις ελπίδας και προκοπής γιατί σήμερα, φιλές και φίλοι, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ, της υφαρπαγής και συγκάλυψης. Κι αν κάποιος νίκησε είναι η Ελλάδα του μόχθου, της εργασίας, της γνώσης, του πολιτισμού".

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους Έλληνες για το πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης που έρχεται από κάθε γωνιά της Ευρώπης. "Είναι ταυτόχρονα και νίκη όλων των λαών της Ευρώπης ενάντια στη λιτότητα. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον όλων των λαών η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί για μια αμοιβαία, δίκαιη και βιώσιμη λύση για να επιστρέψει η Ευρώπη στη σταθερή ανάπτυξη, συνοχή και στις αξίες δημοκρατίας και αλληλεγγύης".

Κλείνοντας ο Αλ. Τσίπρας τόνισε: "Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες που δώσατε αυτόν τον καταπληκτικό αγώνα με αυτοπεποίθηση. Πήρατε την ελπίδα στα χεριά σας, νικήσατε τον φόβο, φέρατε ξανά το χαμόγελο και σας καλώ σε αυτήν την ιστορική στιγμή να δώσουμε υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε με το ίδιο πάθος και αυτοπεποίθηση εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο της δικαιοσύνης της αξιοπρέπειας".

Δειτε live όλα τα αποτελέσματα των εκλογών μέσα από το madata.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα