Ιερώνυμος: Πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος. Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή φέρεται να τάσσεται ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Ιερώνυμος στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο Δημήτριο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της «Αποστολής», σύμφωνα με πληροφορίες, τάχθηκε υπέρ της συναίνεσης και της συνεννόησης του πολιτικού κόσμου της χώρας.

Στην 20λεπτη κατ’ιδίαν συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ιερώνυμος φέρεται να του είπε «οι καιροί είναι κρίσιμοι και απαιτούνται σύνθεση, συνεννόηση και συναίνεση προς όφελος του εθνικού συμφέροντος και της κοινωνικής συνοχής που όλοι υπηρετούμε. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να είμαστε ενωμένοι. Δεν μπορούμε να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος».

Ωστόσο, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Αρχιεπίσκοπος απέφυγε να τοποθετηθεί λέγοντας πως «ότι είχα να πω το είπα κατ’ ιδίαν με τον κ. Τσίπρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Δημήτριο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της «Αποστολής», όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο γενικός διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού Κωστής Δήμτσας και όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο. Αφού περιηγήθηκε στους χώρους κάθισαν μαζί με τα παιδιά και γευμάτισαν.

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του υπογράμμισε πως όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τις συνέπειες της κρίσης σημειώνοντας ότι από το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα διευρύνθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες. Συνεχάρη την Εκκλησία και την «Αποστολή» για την μεγάλη κοινωνική τους συνεισφορά και τόνισε για άλλη μια φορά τη σημασία της συνεργασίας όλων στην προσπάθεια στήριξης του δοκιμαζόμενου ανθρώπου.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο των εθελοντών και ζήτησε και αυτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τη συμπαράσταση στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, ενώ από την πλευρά του ο διευθυντής της «Αποστολής» αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του οργανισμού για τη στήριξη των εμπερίστατων πολιτών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα