Χαϊκάλης: Τα παίρνει και ο Θεοδωράκης, ο πιο έξυπνος από όλους

Με τον ισχυρισμό ότι τα χρήματα που πήρε από τον Γιώργο Αποστολόπουλο αποτελούν τμηματική εξόφληση ποσού που του είχε δανείσει, προσήλθε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης. Όπως εξήγησε όμως, το ποσό αυτό το είχε δώσει στον κ. Αποστολόπουλο για να το παίξει ο ίδιος ο κ. Αποστολόπουλος στο χρηματιστήριο και δεν το είχε δώσει για να παίξει χρήματα του Παύλου Χαϊκάλη στο χρηματιστήριο. Ο βουλευτής ισχυρίστηκε ακόμη ότι σε στιγμή φόρτισης είχε δηλώσει πως έδινε χρήματα στον κ. Αποστολόπουλο για να του τα παίζει στο εξωτερικό.

Ο κ. Χαϊκάλης εξερχόμενος από την Επιτροπή Δεοντολογίας απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Κατά τη διάρκεια των απαντήσεων του, περιέγραψε στους δημοσιογράφους διάλογο που είχε με τον κ. Αποστολόπουλο, κατά τον οποίο ο δεύτερος του είπε πως τα χρήματα για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα τα έπαιρνε είτε από τον ίδιο είτε από τον διευθυντή της φρουράς του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς.

Περιέγραψε ο κ. Χαϊκάλης, επίσης, ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος τού είχε πει πως και άλλοι βουλευτές θα έπαιρναν χρήματα και πως «τα παίρνει και το Ποτάμι από παντού», και πως «τα παίρνει και ο Θεοδωράκης που είναι ο πιο έξυπνος από όλους».

Το δάνειο

Ως προς το ποσό που του έδωσε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης είπε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ: θα μου ξοφλούσε το ποσό αυτό, εεε το δικό μου, εεε που του είχα δώσει τα πέντε χιλιάρικα, μου΄δωσε δύο μηνιάτικα. Αυτό εννοούσα το 10% και ειπώθηκε σε μια φόρτιση. Δεν υπάρχουν πουθενά μετοχές δικές μου, δεν έχει αγοράσει κανένας μετοχές, δεν έχω παίξει στο χρηματιστήριο, δεν έχω καμία χρηματιστηριακή συναλλαγή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή, αυτό ήταν τμηματική επιστροφή του ποσού;

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Ναι, ναι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει όμως απομαγνητοφωνημένο κείμενο στην τηλεόραση όμως που λέτε άλλο.

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Σας είπα ήμουνα φορτισμένος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα, δεν το έχετε πει μια φορά.

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Τι δεν το έχω πει μόνο μια φορά;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δύο-τρεις φορές το έχετε πει.

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Όχι, το αναπαρήγαγαν, το αναπαρήγαγαν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το αναπαρήγαγαν στην εκπομπή του 'Ακη Παυλόπουλου.

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Στην εκπομπή… παιδιά, δεν είναι αυτό το θέμα. Αλλά αν θέλετε να μπείτε σε μια διαδικασία, γιατί έχουν πέσει όλοι επάνω μου, ψάξτε να πείτε αυτό που είπα στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Αν βρείτε μία μετοχή αγορασμένη στο όνομά μου… τώρα αν σε μια φόρτιση είπα αυτό για το 10% ή κάτι τέτοιο…Αυτά τα λεφτά του τα έδωσα. Του είπα, Γιώργο, δεν έχω λεφτά. Το έχω πει. Εγώ δεν έχω λεφτά. Είπα. Θα σου δώσω αυτά. Το αν είπα το 10%, το είπα γιατί δεν μπορούσα να διαχειριστώ τον λόγο. Αυτό το είπα. Και δεν υπάρχει κάτι με τόκο 10%, χρηματιστηριακό δηλαδή. Για να τα παίξει αυτός στο χρηματιστήριο, γιατί είχε ένα project χρηματιστηριακό. Τώρα…αυτός φερόταν ως εκπρόσωπος της Deutsche Bank, εγώ δεν είχα λόγο να τον αμφισβητήσω. Μου είχε δώσει και μηνύματα ανθρώπων. Δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει; Αυτός προσπαθούσε να καταλάβει το μήκος της δικής μου οικονομικής ευρωστίας ή όχι, αν υπήρχε πρόβλημα ή όχι για να το χρησιμοποιήσει όπως το χρησιμοποίησε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μετά όμως τα πήρε και δεν σας τα έδινε πίσω.

«Ο πρόεδρος»

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Μα, γι' αυτό σας λέω. Δεν τα έχω πάρει…του δάνεισα ένα πεντοχίλιαρο. Τα δύο, λοιπόν, έρχεται κάποια στιγμή και μου λέει. Πάρε δύο χιλιάρικα. Και του λέω. Αυτά τα δύο τι είναι; Του γράφω σε μήνυμα sms: «Το έχουμε ξεφτιλίσει. Εγώ σε έβλεπα σαν φίλο. Με έχεις αντιμετωπίσει σαν  μαλ.... Γιατί μου έχεις κάνει αυτή την κοροϊδία». Και μου λέει: «Αυτό πρέπει να το λύσουμε σαν άνθρωποι». Έρχεται, λοιπόν, και μου λέει «πάρε δύο χιλιάρικα». Μού λέει «δύο χιλιάρικα». Του λέω «τι είναι αυτά τα δύο χιλιάρικα; Τα παίρνω», του λέω «σαν το χρέος». «Όχι», μου λέει, «αυτά είναι για να έχεις καλές σχέσεις με τον πρόεδρο». Του λέω «ποιον πρόεδρο; Τον Καμμένο;» «Όχι», μου λέει, «με τον πρόεδρο της Τράπεζας». «Σε παρακαλώ» του λέω «δεν είμαι μαλ...δεν έχω καμία…», «όχι» μου λέει, «γιατί είπαμε να έχετε μια καλή σχέση, μην είσαι μαλ...» μου λέει. «Τα παίρνω σαν χρέος» του λέω «και τον άλλο μήνα» μου λέει «θα επανέλθουμε, θα φέρω να σου δώσω.. πάρε τα δύο χιλιάρικα». Τα παίρνω και του λέω…άντε…αυτό και μου τα βάζει….

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί δεν του λέγατε αφού μου χρωστάς πέντε εγώ παίρνω τα δύο που είναι το χρέος και μου δίνεις άλλα δύο…

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Ε, αυτό είπα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα από τα πέντε, μόνο τα δύο σας χρωστάει. Τα άλλα σας τα έδωσε.

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Είπα εγώ ότι δεν… αυτή τη στιγμή υπάρχει απαίτηση; Από τα 5, ναι, τα 4 μου τα έχει επιστρέψει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή, χίλια ευρώ σας χρωστάει.

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Αυτό που θέλετε εσείς ακούτε. Τα 800 ήταν η μία δόση του δανείου και μετά έρχεται και μου λέει: 3.200 έχουν μείνει. Έρχεται και μου λέει «πάρε δύο χιλιάρικα», του λέω «τα παίρνω ως αυτό…και άσε τις μαλ...». Και μου δίνει τα δύο χιλιάρικα, τα παίρνω, κανονικά, τα παίρνω και μου λέει «αυτά τα λεφτά δεν είναι από το χρέος. Είναι για να έχεις καλές σχέσεις με τον πρόεδρο».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τον Σάλλα δηλαδή;

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Δεν λέω όνομα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς.

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Ναι. Και του λέω «μαλ.... Μη μου ξαναπείς τέτοια πράγματα». Και τη δεύτερη φορά επειδή δεν πάω στο ραντεβού, είχα πρόβλημα με τη δόση του δανείου, του έλεγα «σε παρακαλώ, βάλε μου τα 800 ευρώ γιατί καίγομαι». Πήγε και μου έβαλε άλλα δύο χιλιάρικα. Μου έβαλε άλλα δύο χιλιάρικα. Υπερβαίνοντας αυτό το ποσό το οποίο…εντάξει; Και μετά όταν του λέω «γιατί το έκανες αυτό»; Εν τω μεταξύ η τράπεζα τα πήρε αυτά κατευθείαν για το δάνειο, εντάξει; Μου λέει: «μην είσαι μαλ.... Έλα εδώ και θα έχουμε κουβέντες». Και αρχίζουμε και κάνουμε κουβέντες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και του λέω: «χέσε με, δεν υπάρχει αυτή η ιστορία». Και κάποια στιγμή μου παρουσιάζει και μου λέει: «είναι 2-3 εκατομμύρια ρε μαλ..., μην είσαι μαλ...». Του λέω: «εγώ είμαι φίρμα θα πάρω τέσσερα». Και γέλαγα, νόμιζα ότι μου κάνει πλάκα. Είχαμε τελειώσει την ιστορία και πάνω εκεί έρχεται και μου λέει «να σου πω, το πακέτο αυτό, αυτά είναι τα χρήματα εδώ πέρα», και του λέω «είσαι γελοίος θα φάμε ξύλο, πάμε να φύγουμε γιατί έχω γύρισμα», και γυρίζει και μου λέει «υπάρχουν και άλλοι μέσα, μην είσαι μαλ...».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιον εννοούσε;

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Κάποιους βουλευτές των ΑΝΕΛ, δεν ξέρω.  Ήθελε να δημιουργήσει κλίμα. Εγώ πάνω σε αυτό το κλίμα… και γι΄ αυτό πήγα την άλλη μέρα και μου είπε «κοίτα τα λεφτά, αυτά είναι από την τράπεζα», μου λέει πολλά μέσα. Αν ανοιχτεί θα σας φύγει η ψυχή. «Αυτό είναι το πακέτο. Τα 700 χιλιάρικα, δεν μπορώ παραπάνω, 700 χιλιάρικα και τα υπόλοιπα μου λέει, βρες μου τρόπο, θέλουμε να είναι άσπρα. Να κάνεις ένα θέατρο». Του λέω «τι θέατρο, ρε μαλ...; Είσαι σοβαρός; Τι μου λες τώρα αυτά τα πράγματα»; «Εγώ» μιλάμε σε αυτό το θέμα, γιατί ψάχνω να βρω την ιστορία. Μου λέει «βρες έναν τρόπο και θα επανέλθουμε στην ιστορία»….Έχω ενημερώσει εγώ τον πρόεδρο στη συζήτηση που κάναμε την άλλη μέρα και μου λέει «όταν θα σου γίνει επόμενη συνάντηση θα πάμε και θα τον έχουμε γραμμένο». Πήγα, λοιπόν, στην όλη ιστορία, γράψαμε την κουβέντα και μου λέει «τα χρήματα είναι αυτά, θα στα φέρω εγώ ή ο διευθυντής της φρουράς του προέδρου», μου λέει το όνομά του, μου λέγε για Ποτάμι, μου λέγε γι' αυτά, μου λέγε για βουλευτές.

«Το Ποτάμι»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για το Ποτάμι τι σας είπε;

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Ότι τα παίρνει από παντού να πούμε και τα λοιπά. «Τα παίρνει και ο Θεοδωράκης είναι ο πιο έξυπνος από όλους». Μου λέει «ο ένας παίρνει από εδώ λίγα, ο άλλος πάει από εδώ, πάει από εκεί», μου λέει ότι «ο άξονας τρομοκρατίας που υπάρχει», αυτά είναι μέσα στην απομαγνητοφώνηση ενός επιχειρηματία, δεν μπορώ να πω το όνομα τώρα και ενός…κατάδικου της φυλακής, τον οποίο μου κατονομάζει, δεν τον λέω τώρα, γιατί μπορεί να δημιουργηθεί θέμα και δεν θα το ανοίξουμε…δεν θέλω να εκτεθώ, «θα ενεργήσει σύντομα». Αυτό το λέω γιατί…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή, θα υπάρξει τρομοκρατική ενέργεια;

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Όπως τα λέω τώρα…Ο άξονας τρομοκρατίας ενός επιχειρηματία «α», με ενός κατάδικου «β», τον οποίον τον ξέρετε εσείς, θα λειτουργήσει σύντομα. Μούφα. Δεν έχει γίνει τίποτα. Ούτε πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή συνεργάζονταν;

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Παιδιά ό,τι σας λέω μου είπε. Άκουγα και κατέγραφα. Αυτό ζητάω, βοηθείστε όλοι να βγει το υλικό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και τα χρήματα σας είπε ότι θα τα φέρει η φρουρά του κ. Σάλλα;

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Ναι. Και μου έλεγε ή εγώ ή αυτός. Κι εγώ δεν …

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συγνώμη, και ότι το Ποτάμι τα έπαιρνε και αυτό από την Πειραιώς;

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Το Ποτάμι ότι τα παίρνει από παντού. Είναι ο πιο έξυπνος. Κάνει τέτοιες καταγγελίες μέσα. Σας ζητάω…Δεν ξέρω αν είστε από το Ποτάμι ή όχι…δεν έχω τίποτα με το Ποτάμι ούτε και με κανέναν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δημοσιογράφοι είμαστε. Δεν είμαστε με το Ποτάμι.

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: Μπράβο, εγώ σας λέω, πήγα και ζήτησα την άρση του απορρήτου του τηλεφώνου μου ξανά. Το αν θα το κάνει η εισαγγελία είναι δικό της θέμα.

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα