Ενστάσεις ΣΥΡΙΖΑ. Στο αρχείο η υπόθεση Χαϊκάλη

Ενστάσεις, για την απόφαση του Εισαγγελέα να θέσει την «υπόθεση Χαϊκάλη» στο αρχείο διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με σχόλιο κύκλων του κόμματος.

Σύμφωνα με το news247 η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει, «παρά την ομολογημένη απόπειρα χρηματισμού βουλευτή, η παραπομπή στο αρχείο της υπόθεσης χωρίς προηγουμένως να έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνδιαλέξεων των εμπλεκομένων, γεννάει εύλογα ερωτήματα σε σχέση με την ορθότητα και την σκοπιμότητα της απόφασης».

Στο αρχείο η καταγγελία Χαϊκάλη για δωροδοκία


Στο αρχείο αποφάσισε να θέσει την υπόθεση με τις καταγγελίες Χαϊκάλη για προσπάθεια χρηματισμού του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο, προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Σε επτά σελίδες που αριθμεί το πόρισμα, ο κ.Παναγιωτόπουλος κρίνει ότι δεν συντρέχει λόγος ποινικής διώξεως, καθώς δεν προκύπτουν ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος για την πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

«Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας» τονίζει ο κ.Παναγιωτόπουλος στο πόρισμα του.

Ο εισαγγελέας Εφετών δεν πείθεται για τη βασιμότητα των καταγγελιών του Χαϊκάλη, καθώς «και το προσελθών στη συνάντηση πρόσωπο (Αποστολόπουλος) είχε επίσης παγιδέψει το χώρο με τοποθέτηση συσκευής καταγραφής ήχου κάτω από το τραπέζι της συνάντησης (το οποίο ανακάλυψαν οι Καμμενος και Χαϊκάλης) και με κάμερα σε ανιχνευτή φωτιάς στο ταβάνι της οροφής, ώστε να έχει πλήρη οπτική επαφή με τα συνομιλούντα πρόσωπα».

Κατά τον εισαγγελέα προκαλεί δικονομική, αλλά και ουσιαστική απορία, η μη προσέλευση στις αρμόδιες αρχές που είχαν την τεχνογνωσία να χειριστούν την υπόθεση.

«Προκύπτει αναμφίβολα ότι μέχρι τις 18.15 της 12ης Δεκεμβρίου τόσο η εισαγγελίας εφετών Αθηνών όσο και η αστυνομία δε γνώριζαν τα στοιχεία της ασφαλείας του προσώπου που θα προσέγγιζε και θα επισκέπτονταν τον Χαϊκάλη στο σπίτι του. Η ασφάλεια τα έμαθε ατύπως εκείνη τη στιγμή και επίσημα στις 20.10 της ίδιας μέρας, όταν ο Χαϊκάλης έδωσε κατάθεση στη ΓΑΔΑ» αναφέρεται στο πόρισμα.

«Έτσι πιθανολογείται σφόδρα ότι η μη προσέλευση του Αποστολόπουλου δεν είναι διαρροή για τον απλούστατο λόγο, ότι μέχρι τις 18.15 δεν γνώριζε κανείς τα στοιχεία της ταυτότητας του ατόμου που θα εμφανίζονταν. Η μη προσέλευση στην οικία οφείλεται προδήλως στο ότι ο Αποστολόπουλος δεν προσήλθε στη συνάντηση, επειδή ουδέποτε είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης σε αυτή  και προσφοράς του χρηματικού ποσού», συμπεραίνει ο κ Παναγιωτόπουλος.

Ο δράστης ενός σοβαρού κακουργήματος δεν μπορεί να προσλαμβάνει μάρτυρες που θα παρακολουθούσαν τα γεγονότα, να τους εγκαθιστά σε θέση που βλέπουν τα πάντα, να τοποθετεί συσκευή παρακολούθησης κάτω από το τραπέζι και να εγκαθιστά κάμερα για να καταγράφει το έγκλημα.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας διερωτάται για ποιο λόγο ανησυχούσε ο Χαϊκάλης όταν ήρθε στην εισαγγελία και καταλήγει στο ενδεχόμενο, να φοβόταν ότι  γνώριζε πως ο συνομιλητής του τον καταγράφει και μπορεί να βγει υλικό σε βάρος του.

Σχετικά με την αίτηση για άρση τηλεφωνικού απορρήτου και απομαγνητοφώνηση υλικού,  ο εισαγγελέας τονίζει ότι δεν υφίσταται αρμοδιότητα του δικαστικού συμβουλίου σε αυτή τη φάση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να απορριφθεί και ως ουσιαστικά αβάσιμη η αίτηση, καθώς το υλικό λήφθηκε παράνομα. Για τηλεφωνικό απόρρητο, δεν συντρέχει λόγος, αφού δεν υπάρχει θέμα διαρροής μυστικού.

Σαράκης: Η δικαιοσύνη έκανε το έργο της

«Η δικαιοσύνη έκανε το έργο της. Το μείζον τώρα ,είναι η αποκατάσταση του τραύματος της Δημοκρατίας» τόνισε αμέσως μετά την γνωστοποίηση του πορίσματος του κ.Παναγιωτόπουλου, ο συνήγορος του κ.Αποστολόπουλου, Π.Σαράκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ωστόσο, πως ο πελάτης του θα κινηθεί νομικά εναντίον του Παύλου Χαϊκάλη.

Αποστολόπουλος: Καλά Χριστούγεννα

Από την πλευρά του ο κ Αποστολόπουλος, φανερά ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης, ευχήθηκε στους δημοσιογράφους «Καλά Χριστούγεννα»

«Αποδείχτηκε η πολιτική ποιότητα του κ.Χαϊκάλη» είπε στους δημοσιογράφους, συγκινημένος για το πόρισμα του κ.Παναγιωτόπουλου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα