Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής Βουδούρης - Παραστατίδης

Εξηγήσεις για την κοινή τους ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα δίνουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, Οδυσσέας Βουδούρης και Θόδωρος Παραστατίδης.

Πρώτος προσήλθε στην Επιτροπή ο Θόδωρος Παραστατίδης, που έκανε λόγο για ‘ατυχή φράση’ και ‘κακή διατύπωση’ που επέτρεψε την παρερμηνεία της δήλωσης. Αναφερόταν, όπως εξήγησε στην φράση που καλούσε τους βουλευτές να απόσχουν από τις επόμενες ψηφοφορίες, για να δηλώσει τώρα ότι «δεν μπορούμε να συστήσουμε σε κανέναν τι θα κάνει».

«Δεν ανασκευάζω, γιατί δεν υιοθετώ την ερμηνεία που δόθηκε», είπε, ανακαλώντας όμως και θυμίζοντας ότι το ίδιο έχουν κάνει από κοινού με τον κ.Βουδούρη, για όλη τη δήλωση.

«Δεν είχα την πρόθεση να θίξω κανέναν συνάδελφο», είπε, ενώ αναρωτήθηκε γιατί έγινε τόσο φασαρία όταν το είπαν οι δύο βουλευτές και όχι όταν είπε περίπου τα ίδια ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, συμπληρώνοντας μόνος ότι αυτό έγινε λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας τώρα με την αποκάλυψη της υπόθεσης Χαϊκάλη.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, δεν θέλησε να τις σχολιάσει, σημειώνοντας ότι τον σέβεται και τον τιμά, αλλά δεν τον αφορούν οι δηλώσεις του. Ο ίδιος άλλωστε, υποστήριξε ότι δεν ζήτησε να μπει σε κανένα ψηφοδέλτιο, ενώ ερωτηθείς τι θα πράξει αν του ζητηθεί, είπε «κάθε πράγμα στην ώρα του».

Όσο για τους βουλευτές που σχολίασαν την δήλωση χωρίς να την έχουν διαβάσει και μόνο από την ερμηνεία των ΜΜΕ, είπε πως «αυτός είναι ο πολιτικός μας πολιτισμός»…

Σε λίγα λεπτά περνά την πόρτα της επιτροπής και ο Οδυσσέας Βουδούρης, που αναφερόμενος πάντως στο θέμα λίγο νωρίτερα από το βήμα της Ολομέλειας, έκανε λόγο για πολιτική τοποθέτηση για να αναδείξουν το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία όμως παρερμηνεύθηκε ως προσωπική επίθεση κατά συναδέλφων.

«Δεν ήταν ο στόχος μας. Δεν επιθυμούμε να μετατρέψουμε μία πολιτική εκτίμηση σε προσωπική υπόθεση», είπε, για αυτό και ανακάλεσαν τη δήλωση. Πριν όμως κλείσει το θέμα, έδωσε κάποιες εξηγήσεις: «Η δήλωσή μας ξεκινούσε από την υπόθεση Χαϊκάλη που ρίχνει σκιά στην εκλογή του Προέδρου της Dημοκρατίας. Δεν υπαινιχθήκαμε κατηγορία κατά κανενός βουλευτή. Δεν μπορούμε να συναρτούμε την ψήφο με χρηματισμό», είπε.

«Κάποιοι το είδαν προσωπικά και εμείς προβήκαμε αμέσως σε διευκρινιστική δήλωση. Οι τρεις συνάδελφοι θεώρησαν ότι δεν είναι αρκετό. Για να μην μετατρέψουμε το θέμα σε προσωπική αντιπαράθεση και να σταματήσει η διαστρέβλωση, ανακαλέσαμε τη δήλωσή μας άμεσα», είπε, θέτοντας όμως κάποια ερωτήματα : «Γιατί αυτοί οι συνάδελφοι, επέλεξαν εξ αρχής χυδαίους υβριστικούς χαρακτηρισμούς; Γιατί συνεχίστηκε; Κάποιος μάλιστα έφτασε να μας απειλεί και με σωματική βία... Γιατί παρά τις διευκρινίσεις και την ανάκληση, τα κόμματα συνέχισαν να παρερμηνεύουν;», συνέχισε, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αντιπερισπασμού και σφήνα στην πολιτική συμμαχιών για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν ήταν τυχαίες οι δηλώσεις περί εκτέλεσης εκ μέρους τους συμβολαίων για άλλο κόμμα. «Δεν δίνουμε την ευκαιρία να ευοδωθεί. Κάνουμε πίσω σε μια προσωπική αντιπαράθεση και πάμε μπροστά στον πολιτικό μας στόχο», είπε, σημειώνοντας ότι έτσι αποδεικνύουν την ειλικρίνειά τους και καλώντας όσους μίλησαν για ‘σκουλήκια’ και ΄συμβόλαια΄ να κάνουν το ίδιο.

Απαντώντας, ο Χρήστος Αηδόνης, υποστήριξε ότι «δεν χρειάζεται να αποδείξω καμία ειλικρίνεια». Κάλεσε μάλιστα τον προλαλήσαντα να κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη όταν μιλάει, ενώ σημείωσε με νόημα ότι «η συγγνώμη απαιτεί γενναίους ανθρώπους».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα