Διάγγελμα Σαμαρά: Εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015

Σε διάγγελμα, προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας συναίνεση, εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και στη συνέχεια να προσδιοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκλογές, ακόμα και στο τέλος του 2015.

"Δεν μπορούμε να φύγουμε από μια περίοδο αβεβαιότητας και να μπούμε σε μια άλλη. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιο φημών, που δηλητηριάζει τη Δημοκρατίας μας. Θυμίζω ότι ο κ. Τσίπρας ήδη δυο μήνες πριν, είχε πει ότι όποιος τολμήσει να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα είναι εξαγορασμένος. Όμως οι βουλευτές δεν υποκύπτουν σε τέτοια εκστρατεία σπίλωσης. Ο φόβος και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν", είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

"Τους καλώ όλους να ακούσουν τη φωνή της ψυχής τους και τη φωνή της λογικής. Τους καλώ σε συναίνεση για την εκλογή του Σταύρου Δήμα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της χώρα να διαπραγματευθούμε την επόμενη μέρα. Καλώ τους βουλευτές να προχωρήσουμε τη Συνταγματική αναθεώρηση. Μετά την προεδρική εκλογή, μπορούμε να διευρύνουμε το κυβερνητικό σχήμα, ώστε η επόμενη φάση να μας βρει πιο ενωμένους.

Πρώτα να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική και μετά μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015. Αυτό λέει η φωνή της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό. Αυτό είναι ένα σχέδιο συναίνεσης ώστε η επόμενη μέρα να βρει την πατρίδα μας ενωμένη και την οικονομία μας".

Ο πρωθυπουργός πριν το διάγγελμα, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να καταθέσει το πακέτο προτάσεων για την εκλογή προέδρου, το χρόνο των εκλογών και τη συμφωνία για το χρέος.

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα