Στον εισαγγελέα ξανά ο Χαϊκάλης - Αποστολόπουλος: Είμαι αθώος

Με γρήγορους ρυθμούς  η Δικαιοσύνη θα τρέξει την έρευνα για την υπόθεση με τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο.

Ήδη η εισαγγελική έρευνα εξελίσσεται ταχύτατα ώστε να υπάρχουν σκιές ενόψει της προεδρικής εκλογής και της ψηφοφορίας την ερχόμενη εβδομάδα. Έτσι σήμερα αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα για να καταθέσει συμπληρωματικά - για τρίτη φορά - ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης.

Είμαι αθώος

Την δική του εκδοχή για τα γεγονότα έδωσε χθες στον εισαγγελέα ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι ο Παύλος Χαϊκάλης πρώτος ξεκίνησε τις νύξεις περί χρηματισμού για την ψηφοφορία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Αποστολόπουλος εξήγησε ότι προχώρησε στις συναντήσεις με τον βουλευτή προκειμένου να αποδείξει στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι ο Παύλος Χαϊκάλης είναι «πολιτικά ανήθικος και ηθικά ευάλωτος».

«Οι συναντήσεις με τον Χαϊκάλη γίνονταν με δική μου πρωτοβουλία. Δεν λειτούργησα για λογαριασμό κανενός. Μου έκανε συνεχώς νύξεις για χρήματα, λέγοντας μου ότι είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση. Μου έλεγε: Τί θα γίνει τώρα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας; Εγώ ήθελα να αποδείξω στον Πάνο Καμμένο ότι είναι πολιτικά ανήθικος και ηθικά ευάλωτος. Είμαι σύμβουλος επιχειρήσεων, ελεύθερος επαγγελματίας. Για όσα λέω έχω αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία» φέρεται να είπε στον εισαγγελέα ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

«Δώσαμε απαντήσεις στη δικαιοσύνη. Η ανάκριση είναι μυστική και δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση. Απάντησα στη Δικαιοσύνη και σαφώς είμαι αθώος» είπε εξερχόμενος από την Εισαγγελία ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως «μεσάζων» δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του ηχητικό και οπτικό ντοκουμέντο από διάφορες συναντήσεις που είχε με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, το οποίο δεν έχει υποστεί μοντάζ, όπως συνέβη με το υλικό που κατέθεσε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Χαϊκάλης απάντησε άμεσα στα όσα φέρεται να υποστήριξε ο Γιώργος Αποστολόπουλος και ζήτησε από τους εισαγγελείς να δημοσιοποιήσουν το βίντεο και τους διαλόγους προκειμένου να φανεί η αλήθεια. «Προκαλώ τον οποιονδήποτε να μου κάνει μήνυση. Απαιτώ από τους εισαγγελείς να δώσουν στη δημοσιότητα όλο το υλικό με τα βίντεο και τους διαλόγους, για να φανεί ποια είναι η αλήθεια» ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό τι μέλλει γενέσθαι με το οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο κατέθεσε ο Παύλος Χαϊκάλης. Μέχρι στιγμής, η Εισαγγελία δεν έχει λάβει απόφαση για τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο υλικό, που βρίσκεται στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ προκειμένου να πιστοποιήσουν οι αστυνομικοί εάν είναι γνήσιο ή μονταρισμένο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα