Ανακοίνωση επιτροπής Δεοντολογίας: Δεν βλέπουμε το DVD

Ως αναρμόδια να δει και να πράξει επί του περιεχομένου τουυ DVD, που απεστάλη, στη Βουλή, δήλωσε εν τέλει η Επιτροπή Δεοντολογίας, υποστηρίζοντςα ότι αφενός το υλικό που έχει στη διάθεσή της είναι μονταρισμένο, ενώ αφετέρου δεν έχει τις αρμοδιότητες εξεταστικής επιτροπής και συνεπώς δεν μπορεί να μπει στην ουσία και να διατάξει ενέγειες επί του περιεχομένου. Παράλληλα τα όσα περιέχονται στο DVD χαρακτηρίζονται στην ανακοίνωση της επιτροπής Δεοντολογίας προσβλητικά του πολιτικού πολιτισμού.

Η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας ολοκληρώθηκε σχετικά σύντομα, τα μέλη της συμφώνησαν κατ’ αρχήν να μην δουν το επίμαχο υλικό, επειδή δεν στάλθηκε ολόκληρο, αλλά μονταρισμένο τμήμα του. Υπό αυτή την έννοια, δεν έχει νόημα να το δούμε, ελέχθη χαρακτηριστικά. Πέραν αυτού, εκφράστηκε η εκτίμηση –βάσει των πληροφοριών που είχαν ήδη από χθες δει το φως της δημοσιότητας- πως το περιεχόμενό του είναι «προσβλητικό για τον πολιτικό πολιτισμό» και ότι «ευτελίζει τους θεσμούς».

Παράλληλα, ελέχθη ότι η εν λόγω Επιτροπή δεν είναι «εξεταστική», αλλά επιτροπή Δεοντολογίας, και συνεπώς τα μέλη της δεν θα μπορούσαν να δρομολογήσουν «ερευνητικές» του περιεχομένου του διαδικασίες.

Κατόπιν αυτών, αποφασίστηκε να απευθυνθούν στην εισαγγελία –θα αναζητηθεί δυνατότητα συνάντησης ακόμα και εντός της ημέρας- προκειμένου να υποβληθεί το αίτημα για  επίσπευση της ερευνητικής της υπόθεσης διαδικασίας από πλευράς της δικαιοσύνης.

Τέλος, αποφασίστηκε να συγκληθεί εκτάκτως εκ νέου την Δευτέρα η Επιτροπή, με στόχο να κληθούν οι κ. Βουδούρης και Παραστατίδης, αναφορικά με το περιεχόμενο της χθεσινής δήλωσής τους, που προκάλεσε την οργή άλλων ανεξάρτητων βουλευτών.

«Η ειδική μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για όσα διαδραματίζονται αναφορικά με «απόπειρες δωροδοκίας» βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου. Τα φαινόμενα αυτά πλήττουν το κύρος του θεσμού και βάλλουν ευθέως κατά της Δημοκρατίας», σημειώνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης, και προστίθεται: «Η Επιτροπή εκφράζει την πλήρη αποδοκιμασία της και καλεί τους Ελληνες βουλευτές να σεβαστούν το εληνικό Κοινοβούλιο και τους συναδέλφους τους, και να επιδείξουν τον αναγκαίο για την ιδιότητά τους αυτοσεβασμό».

sofokleousin

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα