Τα βίντεο είναι μονταρισμένα, υποστήριξε ο Αποστολόπουλος

Επί δυόμισι ώρες κατέθετε ενώπιον του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο Γιώργος Αποστολόπουλος ως ύποπτος για δωροδοκία βουλευτή.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης ο συνήγορός του Παύλος Σαράκης δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν έκανε χρήση του δικαιώματός του να πάρει προθεσμία  και «είπε όλη την αλήθεια στον Εισαγγελέα», ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος του Παύλου Χαικάλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πελάτης του ήταν έτοιμος να καταγγείλει στις αρχές τον βουλευτή.

Ο κ. Αποστολόπουλος κατέθεσε ότι το οπτικοακουστικό υλικό ήταν μονταρισμένο, ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι οι πρώτες νύξεις για χρήματα είχαν γίνει από τον κ. Χαϊκάλη κι εκείνος πήρε πρωτοβουλία να τον προσεγγίσει για να τον καταγγείλει, θέλοντας να καταδείξει ότι ο βουλευτής ήταν ηθικά ευάλωτος και ανέντιμος.

Μάλιστα φέρεται να είπε στον εισαγγελέα οτι υπάρχουν στοιχεία από την επίμαχη συνάντηση που μπορούν να αποδείξουν την αλήθεια των ισχυρισμών του. Υποστήριξε οτι ήταν σύμβουλος του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου ως την άνοιξη του 2013 και πως σε αυτόν ήθελε να αποδείξει ότι ο βουλευτής του ήταν ανέντιμος.

Υποστήριξε ακόμη πως είχε φιλικές σχέσεις με τον Παύλο Χαϊκάλη και πως συνομιλούσαν κι συναντιόντουσαν πολύ τακτικά.

Ο κ. Αποστόπουλος φέρεται να είπε τέλος οτι κανείς δεν κρύβεται από πίσω του και οτι δεν έχει προϊστάμενο καθώς αυτός είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

Για το υλικό

Ανα φορικά με το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό, η υπεράσπιση του κ. Αποστολόπουλου ζήτησε από τον Εισαγγελέα να μην γίνει καμία απολύτως χρήση καθώς πρόκειται για παράνομο υλικό προϊόν τέλεσης κακουργήματος.

«Οι συνομιλίες έγιναν για να αποκαλυφθεί η ηθική υπόσταση Χαϊκάλη»

«Η πραγματικότητα είναι όπως την κατέθεσε ο κ. Αποστολόπουλος, χωρίς μοντάζ», δήλωσε ο συνήγορος του φερόμενου «μεσάζοντα» μετά την κατάθεση.

Κατά την έξοδό τους από το εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Σαράκης υποστήριξε ότι τα βίντεο είναι μονταρισμένα και επιτέθηκε στον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Όπως είπε, δόθηκαν εξηγήσεις, δεν ζητήθηκε προθεσμία και αποσαφηνίστηκε η πραγματικότητα. Κατά τον δικηγόρο του κ. Αποστολόπουλου, δεν προκύπτει κανένα ποινικό αδίκημα, κανένα πολιτικό θέμα δεν υπάρχει όπως το παρουσιάζει ο κ. Χαϊκαλης.

«Η πραγματικότητα είναι όπως την κατέθεσε ο κ. Αποστολόπουλος, χωρίς μοντάζ. Πολιτικά ατοπήματα έχει διαπράξει ο κ. Χαικάλης. Τα βίντεο είναι μονταρισμένα. Αποκάλυψε (σ.σ. ο Γ. Αποστολόπουλος) συνομιλίες που έγιναν για να αποκαλυφθεί η ηθική υπόσταση Χαϊκάλη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σαράκη, «τα γεγονότα δεν έχουν τη διάσταση που παρουσιάζονται και το ποινικό και το πολιτικό θέμα αφορά την άλλη πλευρά».

Κλήθηκαν ξανά στον εισαγγελέα Καμμένος - Χαϊκάλης

Εν τω μεταξύ, αύριο έχουν κληθεί να καταθέσουν συμπληρωματικά στον εισαγγελέα ο κ. Καμμένος και ο κ. Χαϊκάλης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι μετά την κατάθεση του κ.Αποστολόπουλου προκύπτουν σημεία για τα οποία θα ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από τους δυο πολιτικούς.

nagtemporiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα