Στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου ο Μαρκογιαννάκης για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναμένεται να επισκεφθεί εντός της ημέρας ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για την διαδικασία από εδώ και πέρα στην υπόθεση Χαϊκάλη, αλλά και να ζητήσει την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης.

Στη δεύτερη μέσα σε 24 ώρες συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας νωρίτερα σήμερα, τα μέλη της αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην προβληθεί τελικά το επίμαχο DVD που εμφανίζει τους κ.κ. Παύλο Χαϊκάλη και Γιώργο Αποστολόπουλο, παρά το γεγονός ότι η αίθουσα της συνεδρίασης είχε εξοπλιστεί σχετικά.

Την πρόταση για μη προβολή έκανε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για προϊόν εγκλήματος, αλλά και επειδή ο κ.Καμμένος επέλεξε να μη στείλει ολόκληρο το υλικό, αλλά μονταρισμένο απόσπασμά του, κάτι που συμμερίστηκαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ. Υπέρ της προβολής του DVD αντίθετα τάχθηκαν η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Δημήτρης Κουκούτσης από την Χρυσή Αυγή και ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς.

Την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας ζήτησε σε κάθε περίπτωση ο Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ), παρατηρώντας πως «η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίσσεται σε ένα παρασκήνιο μεθοδεύσεων, παζαριών και πολιτικών παιχνιδιών. Όλα αυτά είναι αποκρουστικά και εντελώς ξένα από το λαό ο οποίος αντιμετωπίζει οξύτατα προβλήματα».

Κατά τα λοιπά, με πολλά μέλη της Επιτροπής να επιθυμούν από πριν να συζητηθεί το θέμα των κ.κ. Οδυσσέα Βουδούρη και Θόδωρου Παραστατίδη με αφορμή κοινή τους ανακοίνωση χθες, που στον απόηχο της αποκάλυψης της υπόθεσης Χαϊκάλη, άφηναν να εννοηθεί πως έστω και αδίκως βαραίνει μία σκιά τους βουλευτές που ενώ δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό, ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας τους μάλιστα να απόσχουν από τις επόμενες δύο ψηφοφορίες, αποφασίστηκε η Επιτροπή να καλέσει σε ακρόαση τους δύο βουλευτές (Οδ.Βουδούρη και Θ.Παραστατίδη) τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, θα αποσταλεί και επιστολή προς όλους τους βουλευτές, στο περιεχόμενο της οποίας η Επιτροπή θα τους καλεί να σεβαστούν τα κοινοβουλευτικά ήθη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα