Εκλογή Προέδρου: Η αποκάλυψη Χαϊκάλη, η μήνυση Σαμαρά και ένοχοι διάλογοι

Πολιτική θύελλα ξέσπασε μετά την αποκάλυψη Λαζόπουλου και επιβεβείωση Χαικάλη περί χρηματισμού για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός μετά τις αποικαλύψεις ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση κατά του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για "απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών".

Συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν όταν ο Λάκης Λαζόπουλος  καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη αποκάλυψε ότι έχει δει προσπάθεια χρηματισμού εν ενεργεία βουλευτή, προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τον Παύλο Χαϊκάλη.

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης επιβεβαίωσε ότι έγινε για απόπειρα χρηματισμού του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο, προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.



Ο Παύλος Χαϊκάλης, δήλωσε:

«Με προσέγγισε άνθρωπος όχι γνωστός στο ευρύ κοινό αλλά γνωστός στον επιχειρηματικό κόσμο. Μου προσέφερε στην αρχή 700.000 ευρώ ως προκαταβολή, τη ρύθμιση του δανείου μου στην τράπεζα και συμβόλαιο με διαφημιστική εταιρία. Όλο το ποσό ήταν από 2 έως 3 εκατομμύρια ευρώ. Έχουν γίνει δύο συναντήσεις που έχουν καταγραφεί. Όλα τα στοιχεία είναι στον εισαγγελέα».

"Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα", τόνισε στη συνέχεια ο Παύλος Χαϊκάλης λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ο άνθρωπος που μου έκανε πρόταση παίζει ενεργό ρόλο στην πολιτική. Στην αρχή νόμιζα ότι έκανε χιούμορ αλλά επέμεινε. Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να ενδώσω και ενημέρωσα τον πρόεδρο".

Οι διαλογοι

Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση του ηχητικού ντοκουμέντου της συνομιλίας που είχε ο Παύλος Χαϊκάλης με τον Γιώργο Αποστολόπουλο στη δεύτερη συνάντησή τους.


«Περιμένω από σένα να μου πεις.
> - Θα σου πω ρε παιδί μου.
> -Ναι σε ακούω.
> -Όποτε μου πεις είμαστε έτοιμοι θα σου φέρω μια τσαντούλα με 6 κατοστάρικα. Στο φέρνω τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα, μόνο να μου πεις μες το μεσημέρι, δεν έχω πρόβλημα.

> (Ο Χαϊκάλης προσπαθεί να τον διακόψει)

Να τελειώσω; (συνεχίζει)
> -Περιμένω από σένα να μου πεις.
> -Πηγαίνεις ψηφίζεις και από κει και πέρα το δάνειο σου, από το Γενάρη, το Φλεβάρη όταν περάσει ο….. δέκα δεκαπέντε είκοσι χρόνια……. τι λες;
Ντοκουμέντο: Οι «καυτοί» διάλογοι Π. Χαϊκάλη και Γ. Αποστολόπουλου - Δείτε το βίντεο της συνάντησης
> - Και πως θα είμαι κατοχυρωμένος εγώ ρε μάγκα;
> -Το συμβόλαιο με τη διαφημιστική, από κει και πέρα δεν λέμε τίποτα παραπάνω, στεγνά και ξέσταρα στο λέω γιατί μπορεί να γίνουμε κόλαση. Εμείς την πληρώνουμε τη διαφημιστική, δεν θα έχουμε πρόβλημα
> -Aπλώς λέω ότι μετά την απομάκρυνση του ταμείου δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.


-Εγώ πως θα είμαι κατοχυρωμένος;
> - Δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Το δάνειο στο κάνω τώρα αλλά θα γίνει πουτάνα, πιστεψέ με.
Ντοκουμέντο: Οι «καυτοί» διάλογοι Π. Χαϊκάλη και Γ. Αποστολόπουλου - Δείτε το βίντεο της συνάντησης
> - Στο πάω πίσω όσο θες. πόσα χρόνια θες; Μέχρι να πεθάνεις; Στο πάω και παραπέρα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. τα
> λεφτά στα δίνω κυριολεκτικά τώρα.
> -Να το ξέρω,
> -Εγώ μπορώ 6 με 7 κατοστάρικα να στα φέρω τώρα. Θα σου έλεγα να τα πάρεις τώρα. το πρόβλημα μου ποιο είνιαι; ότι τα τσεκάρω ένα ένα σε κοιτάζω στα μάτια. για να μην είναι χτυπημένα. γιατί αν είναι χτυπημένα και τα δώσεις πουθενά θα έχεις φασαρία. από τίποτα εγκληματικές ενέργειες που είναι η αστυνομία τα νούμερα, γιατί δεν είσαι μόνο εσύ είναι και άλλοι. είναι πακέτα τώρα, δεν είσαι μόνο εσύ είναι και άλλοι. Ξηγημένα; έκανα μια ζημιά χθες το βράδυ στα δέκα μασούρια βρέθηκαν έξι γαμημένα. Δεν είναι πλαστά. Αλλά είναι αριθμημένα. Από την απαγωγή του Παναγόπουλου είναι συγκεκριμένα νούμερα. Αν σου δώσω τέτοια και σε πιάσουν θα γίνει χαμός. Εγώ θέλω να είσαι ασφαλής, δεύτερον δεν θα τα χαλάσεις για λίγο καιρό τα λεφτά, τρίτον όταν περάσει η φασαρία το φλεβάρη λίγα λίγα θα τα κάνουμε χρυσό. Λίγα λίγα όμως, δέκα δέκα, ίκοσι είκοσι θα τα γυρίζουμε σε χρυσό και ότι άλλο θέλεις. Και μετά έξω. αλλά μαζί οι δυο μας.
Ντοκουμέντο: Οι «καυτοί» διάλογοι Π. Χαϊκάλη και Γ. Αποστολόπουλου - Δείτε το βίντεο της συνάντησης
> Δηλαδή θα πας….. θα ανοίξεις ένα λογαριασμό και μετά θα τα στέλνουμε έξω.
> -Σε ράβδους χρυσού;
> -όχι, πλάκες χρυσού.
>
> -Αυτό εννοώ μωρέ, πλάκες χρυσού.
> -Αλλά σιγά σιγά
> - Τα 6-7 κατοστάρικα είναι ντάξει
> -Ειναι καλά
> -Μαλακίες είναι αλλά
> -Είναι καλά».


Η απάντηση Καμμένου στη μήνυση Σαμαρά

«Χαίρομαι που μου κάνει μήνυση ο Σαμαράς», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στο Star αναφερόμενος στη μήνυση που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός εναντίον όλων των εμπλεκομένων για τις καταγγελίες Χαϊκάλη και πρόσθεσε:

«Μου δίνεται η ευκαιρία να του κάνω και εγώ για ψευδή καταμήνυση.  Ο Σαμαράς μέσα στον τρόμο του κάνει και μηνύσεις. Το θέμα είναι πολιτικό και έχει προσωπική ευθύνη ο κ. Σαμαράς».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπογράμμισε επίσης ότι η σχέση του Γιώργου Αποστολόπουλου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη είναι «ξεκάθαρη» και πρόσθεσε ότι «αυτά θα φανούν εάν ανοίξουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες». Ωστόσο, άφησε και ένα παράθυρο να μην είναι έτσι η κατάσταση: «Εκτός αν όλα αυτά πια είναι μια ιστορία που έχει ξεκινήσει ο ίδιος ο κ. Αποστολόπουλος. Αλλά είχε πληροφορίες, πρόσβαση σε πρόσωπα…».

Επίσης ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι έχει και αναφορές άλλων βουλευτών «που τους έπαιρνε ο Σαμαράς προσωπικά τηλέφωνο». Μάλιστα, έκανε λόγο για μια βουλευτή του κόμματός του που του έγραψε ότι δεν αντέχει άλλο την πίεση και πως την παίρνει συνέχεια τηλέφωνο ο Σαμαράς.



Λεπτομέρειες για τις καταγγελίες χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη έδωσε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο κ. Καμμένος ανέφερε χαρακτηριστικά: « Ο Χαϊκάλης -παρ' ότι βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση- είναι διατεθειμένος να αποκαλύψει τα πάντα. Σ' αυτό το βίντεο έχουν ειπωθεί κι άλλα πράγματα που αποδεικνύουν κι άλλες προσπάθειες χρηματισμού».

«Δισκέτα με το υλικό της καταγραφής της συνάντησης δόθηκε στην Εισαγγελία και μπήκε στη δικογραφία, ενώ ο εισαγγελέας Ντογιάκος προέτρεψε τον Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συναντήσεις. Η δεύτερη συνάντηση Χαϊκάλη με το πρόσωπο που ήθελε να τον δωροδοκήσει διήρκεσε 15 λεπτά. Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία μέσα σ' αυτό το διάλογο όπου ο μεσάζων αναφέρει ότι μπορεί να δώσει τις 700.000 ευρώ άμεσα», είπε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Καμμένος, «κάποια απ' αυτά τα μετρητά που υποσχέθηκαν στον Χαϊκάλη μπορεί να ήταν χτυπημένα, ίσως και απ' την απαγωγή Παναγόπουλου».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπογράμμισε «ότι αντίγραφο των δύο συνομιλιών έχω εγώ και ο Χαϊκάλης. Παράλληλα, αντίγραφο των δύο συνομιλιών κατέθεσα σε συμβολαιογράφο στο εξωτερικό, ενώ αντίγραφο των συνομιλιών έδωσε ο Χαϊκάλης και στον Λάκη Λαζόπουλο για λόγους ασφαλείας».

Για τον μεσάζοντα, ο κ. Καμμένος είπε: «Γνώρισα το μεσάζοντα στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά όταν ήμουν βουλευτής της ΝΔ, τότε ισχυριζόταν ότι ήταν στέλεχος της Deutsche Bank. Το υλικό από τα συστήματα καταγραφής βρίσκονται στην Εισαγγελία, στο φοριαμό του κ. Ντογιάκου» και πρόσθεσε: «Ο μεσάζοντας δεν συνελήφθη επ' αυτοφώρω επειδή δεν ήρθε στην τρίτη συνάντηση με τον Χαϊκάλη. Ο μεσάζοντας είχε δώσει ένορκη κατάθεση για την υπόθεση των CDS, Το σενάριο ότι η Εισαγγελία δεν έχει το όνομα του μεσάζοντα δεν υπάρχει».

Για το αν θα δοθούν τα στοιχεία τη δημοσιότητα, ο κ. Καμμένος είπε ότι «Κατά μία άποψη εάν δοθεί το υλικό στη δημοσιότητα θα αποτελεί παραβίαση των προσωπικών δεδομένων», ενώ αποκάλυψε πως στέλνει «αυτή τη στιγμή αντίγραφο της δεύτερης συνάντησης Χαϊκάλη με τον μεσάζοντα στον υπουργό Δικαιοσύνης καθώς και ένα δεύτερο αντίγραφο στον πρόεδρο της Βουλής για να το δώσει στους αρχηγούς των κομμάτων».

«Εάν η κυβέρνηση δεν δώσει στη δημοσιότητα το υλικό, θα το δημοσιοποιήσω εγώ», συμπλήρωσε.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος προέβη σε δήλωση για τη συνάντηση στις 22 Μαρτίου του 2013, μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα, αποκαλύπτοντας ότι στο πλευρό του προέδρου των ΑΝΕΛ καθόταν ο άνθρωπος που σύμφωνα με τον Παύλο Χαϊκάλη επιχείρησε να τον δωροδοκήσει, ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκο, «υπήρξε στενός συνεργάτης του Π. Καμμένου και τον συνόδευσε στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις 22.03.2013».

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Παπαμιμίκο «τον συνόδευσε στην επίσκεψή του στην Κύπρο την 01.04.2013 και είναι βασικός μάρτυρας υπεράσπισής του στην υπόθεση των CDS».

Στην πρώτη φωτογραφία, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Αποστολόπουλος κάθεται δίπλα στον Πάνο Καμμένο κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι : Νότης Μαριάς, Νίκος Παππάς, Πάνος Σκουρλέτης.

Στη δεύτερη φωτογραφία ο Γιώργος Αποστολόπουλος στέκεται πίσω από τον Νότη Μαριά.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Ανδρέα Παπαμιμίκου:

«Η Δικαιοσύνη είναι ανάγκη να αποφανθεί άμεσα.

Από τη στιγμή που η έρευνά της δεν τεκμηριώνει οτιδήποτε, αποκαλύπτεται πως πρόκειται για μια στημένη προβοκάτσια.

Πρέπει να δοθεί ένα τέλος, εδώ και τώρα, σ' αυτό το άθλιο παιχνίδι με τους θεσμούς και τη χώρα.

Την προβοκάτσια αυτή ξεκίνησε πριν τρεις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχίζουν οι ΑΝΕΛ.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προσπαθούν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν βουλευτές. Μολύνουν το πολιτικό περιβάλλον επιδιώκοντας ανώμαλες εξελίξεις.

Το πρόσωπο που σύμφωνα με τις καταγγελίες καταγγέλλεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπήρξε στενός συνεργάτης του Π. Καμμένου.

Τον συνόδευσε στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις 22.03.2013.

Τον συνόδευσε στην επίσκεψή του στην Κύπρο την 01.04.2013.

Και είναι βασικός μάρτυρας υπεράσπισής του στην υπόθεση των CDS.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».


Τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ και στις οποίες εμφανίζεται ο Πάνος Καμμένος με τον Γιώργο Αποστολόπουλο -τον άνθρωπο δηλαδή που σύμφωνα με τον Παύλο Χαϊκάλη επιχείρησε να τον δωροδοκήσει- σχολίασε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter: "Η φωτογραφία της ΝΔ είναι Μάρτιο 2013 όπως είπα και στην συνέντευξη προσελήφθει στην Ελληνική τράπεζα την άνοιξη του 2013 και γύρισε στην ΝΔ".

Η ανακοίνωση του Αποστολόπουλου για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Απάντηση σε όσα του καταλογίζει ο Παύλος Χαϊκάλης περί απόπειρας δωροδοκίας του, έδωσε ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

Αυτή είναι η ανακοίνωση του Αποστολόπουλου για τις καταγγελίες Χαϊκάλη - Αποκλειστικό -

«Με έκπληξη και οργή παρακολουθώ στα ΜΜΕ να με εμπλέκουν σε πολιτικές "βεντέτες", υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα.  Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικο ηθοποιό και σκηνοθέτη και έναν μανιώδη σόουμαν πολιτικό αρχηγό! Στους δολοπλόκους υπενθυμίζω απλά τη ρήση "ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος" », αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

«Είμαι στην άμεση διάθεση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας. Όλα στο φως: χωρίς μοντάζ, συρραφές και μηχανορραφίες» επισημαίνει ο κ. Αποστολόπουλος ».

Αποστολόπουλος: Είμαι και κερατάς και δαρμένος

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ο Γιώργος Αποστολόπουλος εκφράζει σε φίλους και συνεργάτες την αγανάκτησή του για τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη και υποστηρίζει ότι βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων τους συνδέει στενή φιλία εδώ και καιρό.

«Τον στήριξα όταν το είχε ανάγκη, τον είχα συνδράμει οικονομικά πολλές φορές γιατί αντιμετώπιζε προβλήματα» φέρεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr να λέει σε φίλους του, χρησιμοποιώντας τη λαϊκή ρήση: «Είμαι και κερατάς και δαρμένος».

«Είχε ένα μεγάλο δάνειο και προσπαθούσα να τον βοηθάω όσο μπορώ, μέχρι και σήμερα έχω την απόδειξη κατάθεσης σε λογαριασμό του για 800 ευρώ που χρειαζόταν και του τα έδωσα», τονίζει.



Το οπτικοακουστικό υλικό που σχετίζεται με τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έφθασε στα χέρια των πολιτικών αρχηγών και στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Επίσης, η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας παρέλαβε το υλικό, παρουσία του προέδρου της, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, και των βουλευτών Κυριάκου Βιρβιδάκη (ΝΔ), Παναγιώτη Ρήγα (ΠΑΣΟΚ), Ευάγγελου Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρη Αναγνωστάκη (ΔΗΜΑΡ), Πάρι Μουτσινά (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές), Μαρία Κόλλια (ΑΝΕΛ) και Χρήστου Κουκούτση (ΧΑ).

Η Επιτροπή αποφάσισε, το υλικό αυτό να μεταφερθεί άμεσα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής και εκεί να γίνει η αναπαραγωγή του, προκειμένου, στη συνέχεια, να δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς.

Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας συγκαλείται το Σάββατο,  σε νέα συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσει τα θέματα που προέκυψαν από τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Ο φάκελος με το επίμαχο υλικό έφθασε και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου ως όφειλε εκ του νόμου, χωρίς να ανοίξει τον φάκελο, απέστειλε αυτόν την ίδια στιγμή  στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για τα περαιτέρω.

Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς απέστειλε στον Εισαγγελέα Π.Παναγιωτόπουλο ως παράνομο υλικό το μαγνητοσκοπημένο υλικό.

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος αναμένεται να καταθέσει στην Ασφάλεια παρουσία του εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, που διερευνά την υπόθεση των καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών, καλεί τον άνθρωπο - τον οποίο κατονόμασε ο κ. Χαϊκάλης- με την ιδιότητα του υπόπτου για διάπραξη κακουργηματικής πράξης, που αφορά σε δωροδοκία βουλευτή.



Όλες οι ενέργειες του Χαϊκάλη σε εισαγγελία και ασφάλεια

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου ήταν η πρώτη φορά που ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης πέρασε το κατώφλι του γραφείου του εισαγγελέα Εφετών Π. Παναγιωτόπουλου που χειρίζεται την έρευνα για την υπόθεση του «κουμπαρά».

Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισ. Ντογιάκο, όπου τον συνόδευε και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, προκειμένου να τον ενημερώσουν ότι  υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας, για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών ζήτησε από τον κ. Χαϊκάλη να καταθέσει και έτσι ο βουλευτής βρέθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου.

Ο Παύλος Χαϊκάλης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό βίντεο και ηχητικό υλικό, για να στηρίξει τις καταγγελίες του, χωρίς, ωστόσο, να κατονομάσει το πρόσωπο το οποίο, όπως είπε, τον προσέγγισε.

Στις 8 το πρωί τις 12ης  Δεκεμβρίου, ο κ. Χαϊκάλης επανήλθε στο εισαγγελικό γραφείο με νέο ηχητικό υλικό. Και πάλι, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του εισαγγελέα, δεν αποκάλυψε το πρόσωπο που είχε καταγράψει.

Έτσι, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, ο φάκελος της υπόθεσης έφυγε από το Εφετείο προς την Ασφάλεια με την εντολή από τον εισαγγελέα να διαπιστωθεί, αν το οπτικοακουστικό υλικό είναι γνήσιο ή προϊόν συρραφής, καθώς και αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και μάλιστα στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Άλλωστε, όπως έλεγε αρμόδια εισαγγελική πηγή, η εισαγγελία δεν έχει την κατάλληλη τεχνική υποδομή, για να εξετάσει το υλικό. «Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Χαϊκάλης κλήθηκε δύο φορές από τον εισαγγελέα. Σε αυτές τις καταθέσεις αποτυπώνονται οι καταγγελίες του», έλεγε η ίδια πηγή.

Την ίδια ημέρα, ο Παύλος Χαικάλης έδωσε την πρώτη του κατάθεση στην Ασφάλεια. Ακολουθεί και δεύτερη, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από δύο ή τρία εικοσιτετράωρα στην οποία φέρεται να αποκαλύπτει το όνομα του ατόμου, για το οποίο κάνει τις καταγγελίες, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για πρόσωπο που προέρχεται από τον τραπεζικό χώρο.

Η Ασφάλεια, στη συνέχεια, έχοντας στα χέρια της το επίμαχο όνομα έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφα αιτήματα σε τράπεζες, προκειμένου να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του συγκεκριμένου προσώπου και αν πράγματι κινείται στον τραπεζικό χώρο.



Η αντίδραση των κομμάτων

«Οι καταγγελίες του κ. Χαϊκάλη όχι μόνο είναι σοβαρές αλλά τεκμηριώνουν την γενικευμένη αίσθηση παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση αναφορικά με τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη και πρόσθεσε:

«Αναμένουμε η Δικαιοσύνη να πράξει άμεσα το καθήκον της. Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο. Να αναζητηθούν ευθύνες από τους υπαιτίους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Η χώρα και το πολιτικό σύστημα πρέπει να βγουν από τον βούρκο».

Παράλληλα, πηγές της Κουμονδούρου αφήνουν αιχμές για τη στάση της εισαγγελίας στις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Αναπάντητα ερωτηματικά προκύπτουν σχετικά με την αδράνεια της εισαγγελικής αρχής που ενώ είχε επί μέρες στην κατοχή της αποδεικτικό οπτικοακουστικό υλικό τέλεσης απόπειρας δωροδοκίας βουλευτή, δεν εξέδωσε εντολή αυτόφωρης διαδικασίας για τον δράστη», σημειώνουν χαρακτηριστικά πηγές της Κουμουνδούρου.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ ζητά "άμεση  και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών Χαϊκάλη από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης".

"Σε μια περίοδο όπου οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη επιβάλλεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προστατεύσουμε τη δημοκρατική ομαλότητα και διαφάνεια και να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή της χώρας", ανέφερε το ΠΑΣΟΚ σε σχετική ανακοίνωση.

«Να ρίξει άμεσα φως» η δικαιοσύνη ζήτησε η Δημοκρατική Αριστερά. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι σκιές που πλανώνται πάνω από την δημόσια ζωή και απειλούν με ασφυξία το πολιτικό σύστημα επιδεινώνουν το ήδη επιβαρυμένο κλίμα και εντείνουν την κρίση εμπιστοσύνης».

Η δικαιοσύνη, λέει η ΔΗΜΑΡ ότι «οφείλει να ρίξει άμεσα φως σε όσα καταγγέλλονται και «να διερευνήσει τη βασιμότητά τους. Η πολιτική ζωή δεν μπορεί να βυθιστεί άλλο στο τέλμα της αναξιοπιστίας».

Το ΚΚΕ με σχόλιό του υπογράμμισε ότι πρέπει να διερευνηθεί άμεσα η καταγγελία για απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη.

«Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι η διαδικασία για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίσσεται σε ένα παρασκήνιο μεθοδεύσεων, παζαριών και πολιτικών παιχνιδιών, εντελώς αποκρουστικό και ξένο απ' το λαό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει» ανέφερε το σχόλιο του ΚΚΕ, καταλήγοντας πως «η σήψη του συστήματος είναι αγιάτρευτη και αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι ο λαός πρέπει να βγει ο ίδιος στο προσκήνιο, διεκδικώντας ριζικές αλλαγές και δυναμώνοντας το ΚΚΕ».

«Ενώ η χώρα βαδίζει σε μια πορεία χωρίς προσανατολισμό επανεμφανίζονται οι καταγγελίες για δωροδοκίες με στόχο την εξαγορά ψήφων για την προεδρική εκλογή», σημείωσε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Οντίν Λιναρδάτου για τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη και πρόσθεσε:

«Ένα σύστημα συνολικής αναξιοπιστίας βγαλμένο από την ίδια κούνια. Πολιτικοί υποκριτές και σύμβουλοι αρχηγικών γραφείων από τη μια άκρη του πολιτικού φάσματος έως την άλλη – υπηρέτες πολλών αφεντάδων δηλαδή-διεκδικούν την προσοχή μας αλληλοκαταγγελόμενοι. Οι ανακριτικές αρχές και η Δικαιοσύνη πιστεύουμε ότι θα ξεμπλέξουν το νέο δύσοσμο κουβάρι.

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι πολίτες είναι να κλείσουν τις μύτες τους και να επικεντρωθούν στην ουσία του προβλήματος που είναι ότι το παλιό διεφθαρμένο σύστημα είναι επικίνδυνο για τη χώρα και τις ζωές τους».

 

Πολιτική σεισμός: Οι καταγγελίες και οι συνομιλίες για την απόπειρα χρηματισμού

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα