Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας με καταγγελίες και μηνύσεις

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός μετά τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού προκειμένου να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό υποστήριξε ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος που φέρεται ότι προσπάθησε να τον δωροδοκήσει του είπε που λειτουργεί εξ’ ονόματος του πρωθυπουργού και ενός τραπεζίτη.

Άμεση ήταν η απάντηση του Α. Σαμαρά που δήλωσε πως θα καταθέσει μήνυση εναντίον όλων των εμπλεκομένων. «Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών» αναφέρει η ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο.


Νωρίτερα ο Α. Σαμαράς είχε στείλει πίσω στην εισαγγελία ως «παράνομο υλικό» το CD με τις καταγγελίες Χαϊκάλη που έστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς ο Πάνος Καμμένος. Το ίδιο έπραξε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Π. Καμμένος: Ο Σαμαράς μέσα στον τρόμο του κάνει μηνύσεις

«Χαίρομαι που μου κάνει μήνυση ο Σαμαράς», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και πρόσθεσε: «Μου δίνεται η ευκαιρία να του κάνω και εγώ για ψευδή καταμήνυση. Ο Σαμαράς μέσα στον τρόμο του κάνει και μηνύσεις. Το θέμα είναι πολιτικό και έχει προσωπική ευθύνη ο κ. Σαμαράς».




«Βροχή» από μηνύσεις


Εκτός από τον Α. Σαμαρά που κατέθεσε μήνυση, ακόμα τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές όπως δήλωσαν θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη εναντίον δύο συναδέλφων τους.Του Οδυσσέα Βουδούρη και του Θόδωρου Παραστατίδη οι οποίοι αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις χρηματισμού ανεξάρτητων βουλευτών, πέραν της καταγγελίας του Παύλου Χαϊκάλη. Μάλιστα οι δυο βουλευτές αφήνουν βαρύτατες υπόνοιες για τους ανεξάρτητους βουλευτές που υπερψήφισαν την υποψηφιότητα Δήμα. Μάλιστα, τους καλούν να απέχουν από τις επόμενες ψηφοφορίες έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Με δηλώσεις τους οι Σπύρος Λυκούδης, Χρήστος Αηδόνης και Γρηγόρης Ψαριανός ανακοίνωσαν πως θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη.

Για «πολιτικά σκουλήκια» έκανε λόγο ο Σπ. Λυκούδης και υποστήριξε πως το γεγονός ότι καταψήφισε τον προϋπολογισμό θα πρέπει να διαχωρίζεται από τη θετική του ψήφο υπέρ του Σταύρου Δήμα, καθώς από τον Μάιο είχε ταχθεί υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.




Ο Χρήστος Αηδόνης μιλώντας στο enikos.gr τόνισε χαρακτηριστικά «Θα προσφύγω στη δικαιοσύνη, ο λόγος ανήκει πια σε αυτήν και εκείνο που απαιτείται από αυτούς είναι τώρα να ζητήσουν δημόσια συγνώμη. Δεν ανέχομαι από κανέναν να με προσβάλλει. Απολογούμαι στην οικογένειά μου, στα παιδιά μου και σε μία κοινωνία και δεν μπορώ να υποστώ το στίγμα κανενός».

«Άθλιους και ξεφτιλισμένους» χαρακτήρισε ο Γρηγόρης Ψαριανός τους κ. κ. Βουδούρη και Παραστατίδη, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους άφησαν υπονοούμενα για χρηματισμό βουλευτών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα