Πώς έγινε η απόπειρα δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος, συγκροτήθηκε από την αστυνομία ειδική ομάδα, ώστε στο δεύτερο ραντεβού να συλληφθεί ο μεσάζοντας.

"Δύο λεπτά πριν τη συνάντηση, ο μεσάζοντας ακύρωσε τη συνάντηση. Είτε ειδοποιήθηκε, είτε κατάλαβε ότι είχε παγιδευτεί".

"Τον μεσάζοντα τον γνώρισα στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά. Εμφανιζόταν ως στέλεχος της Deutsche Bank", κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος, που ωστόσο παραδέχθηκε ότι για κάποια περίοδο ήταν συνεργάτης και των ΑΝΕΛ και στη συνέχεια αποχώρησε.

"Το υλικό αυτό βρίσκεται στην εισαγγελία. Μετά τη δεύτερη απόπειρα, ο κ. Χαϊκάλης μετέβη στη ΓΑΔΑ και το όνομα του συγκεκριμένου μεσάζοντα. Μάλιστα έψαχναν να βρουν το πατρώνυμο και τη διεύθυνσή του. Μετά την κατάθεση αυτή έφυγε η δικογραφία από τον Παναγιωτόπουλο για να διατάξει τα περαιτέρω. Άρα το ότι δεν υπάρχει το όνομα δεν ισχύει".

Ο Πάνος Καμμένος στη συνέχεια είπε ότι επειδή δεν θέλει να μείνει τίποτα κρυφό, έδωσε δύο από τα αντίγραφα του οπτικού υλικού, θα σταλούν στον υπουργό Δικαιοσύνης και στον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη.

"Δηλώνω πάντως ότι μέχρι τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, αν η κυβέρνηση αποκρύψει το υλικό και ο Πρόεδρος της Βουλής δεν το δώσει στους αρχηγούς των κομμάτων, θα αναλάβω την ευθύνη να το δημοσιοποιήσω. Αν η άδεια δοθεί αμέσως, θα το δημοσιοποιήσω  άμεσα".

Ο Πάνος Καμμένος, τόνισε ότι το όνομα αρχικά δεν δόθηκε στην εισαγγελία για να μην υπάρξει διαρροή. Όταν δεν ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της αστυνομίας, ο μεσάζοντας κατονομάστηκε. Σημείωσε επίσης ότι ο μεσάζοντας, είχε προσληφθεί σε ελληνική τράπεζα ως σύμβουλος, από την οποία όμως είχε φύγει από τον Ιούλιο.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατήγγειλε, ότι ο μεσάζοντας είπε στον Παύλο Χαϊκάλη, ότι ετοιμάζεται νέο κόμμα, ώστε να βρει καταφύγιο ο βουλευτής.

"Και ανακοινώθηκε ένα τέτοιο κόμμα", πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Παύλος Χαϊκάλης: Δεν σκέφτηκα στιγμή να ενδώσω

Ο Παύλος Χαϊκάλης, τόνισε ότι μόλις κατάλαβε ότι η απόπειρα δωροδοκίας δεν ήταν πλάκα ειδοποίησε τις αρχές.

"Οι διάλογοι είναι συγκλονιστικοί. Πρέπει η δικαιοσύνη να καλέσει το άτομο αυτό να καταθέσει", είπε ο κ. Χαϊκάλης και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να δοθεί υλικό τώρα, καθώς θα πρόκειται για παράνομη πράξη.

"Εύχομαι να δοθεί στη δημοσιότητα το υλικό. Δεν καταλαβαίνω γιατί λένε ότι αυτό είναι θέατρο. Ελπίζω να αποδειχθεί ότι έπαιξα τον καλύτερό μου ρόλο".

Ο κ. Χαϊκάλης τόνισε ότι ο μεσάζων, κατά τη συνάντησή τους, άφησε υπαινιγμούς και για πρόταση χρηματισμού και άλλου βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Σημείωσε επίσης ότι η αστυνομία ήταν σπίτι του και ανέμενε να γίνει η συνάντηση με τον μεσάζοντα, ώστε να συλληφθεί.

Νωρίτερα ο Παύλος Χαϊκάλης δήλωσε ότι έχει δώσει στην ασφάλεια το όνομα του ανθρώπου που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει, την ώρα που η εισαγγελία ξεκαθάριζε ότι δεν είχε κατονομάσει το πρόσωπο, όταν κατέθεσε.

Το Μαξίμου, αντέδρασε χαρακτηρίζοντας την καταγγελία "κακοπαιγμένο" θέατρο, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ,δήλωσε ότι δεν θα μείνει τίποτα αναπάντητο".
news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα