Νέα πολιτική πρωτοβουλία Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Συνάντηση με Παπούλια

Μέσα σε 24 ώρες ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποφάσισε να πάρει και δεύτερη πολιτική πρωτοβουλία και στις 2 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το ραντεβού κλείστηκε με πρωτοβουλία του επιτίμου προέδρου της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κων. Μητσοτάκης θα εκφράσει την έντονη ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις. Θα τονίσει την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου η χώρα να μην κινδυνεύσει να τεθεί εκτός ευρωζώνης.

Παράλληλα, θα αναφερθεί στην προσπάθεια εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας προκείμενου να μην οδηγηθεί ο τόπος σε πρόωρες εκλογές και χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ουσιαστικά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικού σκοπού έτσι ώστε να συνεχιστεί η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση.

Ωστόσο, η πρώτη πρωτοβουλία που πήρε δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς δεν κατάφερε να πείσει τον Πάνο Καμμένο να αλλάξει στάση απέναντι στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ υποστήριξε πως εθνική συναίνεση μπορεί να υπάρξει μόνο μετά από εκλογές οι οποίες αποτελούν μονόδρομο για τη χώρα.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν προκειμένου η χώρα να μην μπει σε περιπέτειες.

«Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα επιβάλλεται να αναζητηθούν ευρύτερες, κατά το δυνατόν, συναινέσεις.
Όλοι πρέπει να θέσουμε σήμερα το συμφέρον της χώρας υπεράνω προσωπικού ή κομματικού συμφέροντος» τόνισε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα