Τσίπρας: Έχω δεσμευτεί να κρατήσω την Ελλάδα στο ευρώ

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, επανέλαβε την πρόθεσή του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση, να ακυρώσει τις πολιτικές λιτότητας που έχει συμφωνήσει η τρέχουσα κυβέρνηση.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι εφόσον εκλεγεί θα διαπραγματευτεί το ζήτημα του χρέους με τους δανειστές χωρίς να προβεί σε μονομερείς ενέργειες.

Λέγοντας ότι έχει δεσμευτεί να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε στο Reuters πως η Ευρώπη πρέπει να περικόψει ή να διαγράψει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους. Πρόσθεσε ότι τα δάνεια του ΔΝΤ πρέπει να αποπληρωθούν, ωστόσο ο ίδιος θα επεδίωκε μια παράταση στις ωριμάνσεις των ομολόγων της ΕΚΤ.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει ξεκάθαρα τα σχέδια του κόμματός του για διαπραγμάτευση του χρέους.

"Διαπραγμάτευση σημαίνει ότι θέλουμε να επιτευχθεί συμφωνία" ξεκαθάρισε προσθέτοντας οτι αναμένει σκληρή στάση από τους Ευρωπαίους ηγέτες σε πρώτη φάση.

"Ανεξάρτητα από τη διαπραγμάτευση για το χρέος και το δανεισμό που θα κάνουμε, δεν έχουμε καμία πρόθεση να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες εκτός αν μας αναγκάσουν. Θεωρώ ωστόσο ότι κανείς δεν θα μας αναγκάσει να προβούμε σε μονομερείς κινήσει διότι κανείς δεν θα ωφεληθεί από μία τέτοια εξέλιξη στην καρδιά της Ευρώπης".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. λέγοντας πως μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση θα επιτευχθεί μόνο αφού διενεργηθούν εκλογές στη χώρα.

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα