Σαμαράς: Η πολιτική αστάθεια θα επιλυθεί σύντομα

Προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε:  «Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν θα επιστρέψει σε κανέναν να παίξει με τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού».

"Δεν θα επιτρέψω, ούτε το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν θα επιτρέψει, σε κανέναν να παίξει με τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού» σημείωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα σύντομα θα επιλυθεί".

"Το τρίτο τρίμηνο η Ελλάδα έχει κάνει μια τρομερή επάνοδο. Είχε το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πλεόνασμα στην ευρωζώνη. Έγινε εξαιτίας θυσιών χωρίς προηγούμενο. Τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού είναι πολλά" κατέληξε.

Η Σύνοδος Κορυφής γίνεται στον απόηχο της πρώτης άκαρπης ψηφοφορίας στην Βουλή για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν και το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι στην ατζέντα της Συνόδου, θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθεί στο περιθώριο και στις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός με ομολόγους του και αξιωματούχους.

Στην ατζέντα της Συνόδου είναι το πακέτο Γιούνκερ ύψους 315 δισ., καθώς και οι εξελίξεις στην Ουκρανία και οι σχέσεις με τη Ρωσία. Ο κ. Σαμαράς θα ταχθεί υπέρ της επίσπευσης των διαδικασιών για την ενεργοποίηση του πακέτου Γιούνκερ, προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη στην ΕΕ. Στο θέμα της Ουκρανίας, η ελληνική κυβέρνηση τάσσεται σταθερά υπέρ κινήσεων που θα αποκλιμακώσουν την ένταση και θα εξομαλύνουν τις σχέσεις με τη Ρωσία στο πλαίσιο πάντα των κανόνων της Ένωσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα