Μπακογιάννη: Δεν έχω μιλήσει ποτέ για κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα», αναφορικά με την πρότασή της να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό, δήλωσε: «Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτέ για κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Δεν το έχω πει ποτέ. Αυτό που έχω πει είναι ότι θα μπορούσε να οριστεί μια ημερομηνία εκλογών. Το φθινόπωρο, κάποια στιγμή, μετά την τουριστική περίοδο».

Πρόσθεσε επίσης ότι «αν η Ελλάδα έχει το δίχτυ ασφαλείας, ό,τι και να λέει η αντιπολίτευση και μέχρι ένα χρονικό περιθώριο για να προσγειωθεί αποτόμως -και θα προσγειωθεί αποτόμως, μην έχετε καμία αμφιβολία- δεν θα κάνει μεγάλη ζημιά αυτό. Σήμερα, αυτά που λένε, είναι που κάνουν μεγάλη ζημιά».

Η πρώην υπουργός είπε ακόμη ότι η συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, εντάσσεται στην προσπάθεια να βρεθεί ένα πλαίσιο που θα επιτρέψει σε όλους να στηρίξουν τον Σταύρο Δήμα, ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Και συμπλήρωσε:

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Από εκεί και πέρα, αν βρούμε απόλυτη άρνηση, επιμερίζονται και οι ευθύνες. Οι πολιτικές πρωτοβουλίες θα προέλθουν εκ των πραγμάτων από τον πρωθυπουργό και τον κ. Βενιζέλο. Όλοι έχουν πει τα καλύτερα λόγια για τον κ. Δήμα. Δεν είναι θέμα προσώπου, αλλά εκλογών. Προτάσσουν και χρησιμοποιούν το δικαίωμα που τους δίνει το Σύνταγμα και προτάσσουν το αίτημα για εκλογές, έναντι της συναινετικής διαδικασίας που προτείνει το Σύνταγμα για την εκλογή ΠτΔ. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι ότι η αστάθεια για την οικονομία είναι το χειρότερο που μπορεί να υπάρξει. Η αβεβαιότητα για την οικονομία είναι καταστροφή».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα