Λαφαζάνης: Οδηγούμαστε ολοταχώς σε εκλογές

Το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας αποτελεί πανωλεθρία για την κυβέρνηση. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι αποτελεί Βατερλώ. Η κυβέρνηση υπέστη βαρύτατη πολιτική ήττα, δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκτιμώντας πως η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτε τον Σταύρο Δήμα, ούτε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι ο Σταύρος Δήμας δεν μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή, όπως δεν μπορεί να εκλεγεί και τυχόν άλλο πρόσωπο, δηλώσε και πρόσθεσε: Οδηγούμαστε ολοταχώς σε εκλογές.

Επίσης ο Π. Λαφαζάνης είναι κατηγορηματικός ότι με το αποτέλεσμα έχουν καεί όλα τα σενάρια και οι τυχόν πολιτικές πρωτοβουλίες που είχε ίσως τη δυνατότητα να αναλάβει ο πρωθυπουργός. «Το χθεσινό αποτέλεσμα έχει κάψει όλες τις μεθοδεύσεις παρασκηνίου και τα μαγειρεία» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κόβει μαχαίρι» τα σενάρια

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου, άλλωστε, όλες τις επόμενες ημέρες, είναι αποφασισμένη να «κόψει μαχαίρι» οποιαδήποτε πρωτοβουλία που τυχόν αναληφθεί με στόχο να δώσει «παράταση ζωής» στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Αποκλείει συνεπώς οποιαδήποτε συζήτηση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ακόμα και με ημερομηνία εκλογών εντός του 2015 ή πρόταση για κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» κοκ.

«Αν δεχόμασταν κάτι τέτοιο, ιδίως μετά το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας, ο κόσμος δικαίως θα μας κατηγορούσε ότι δίνουμε το 'φιλί της ζωής' στην κυβέρνηση, ότι αποτελούμε δεκανίκι της» αναφέρει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυβερνητικό Πρόγραμμα

Η αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο, ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της, με στόχο αφενός να εγκλωβίσει τις όποιες εφεδρείες μπορεί να διαθέτει η κυβέρνηση ενόψει των επόμενων δυο ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου, αφετέρου ιεραρχεί τις προτεραιότητές της ενόψει του ενδεχόμενου να αναδειχθεί κυβέρνηση.

Για τα δυο αυτά στη μία το μεσημέρι σήμερα συνεδριάζουν από κοινού η Πολιτική Γραμματεία και το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να συζητήσουν και τις επόμενες κινήσεις ενόψει της Προεδρικής εκλογής, αλλά και το Κυβερνητικό Πρόγραμμα τετραετίας, που ετοίμασε η Επιτροπή Προγράμματος υπό τον Γιάννη Δραγασάκη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα