Τετ α τετ Μητσοτάκη - Καμμένου με πολιτική ατζέντα

Οι πολιτικές ζυμώσεις, μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, εντείνονται. Το αποτέλεσμα που δεν είναι ικανοποιητικό για την κυβέρνηση συνεργασίας «φουντώνει» τα σενάρια για τις ενδεχόμενες διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο. Σε αυτή τη φιλολογία έρχεται να προστεθεί η σημερινή συνάντηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον Πάνο Καμμένο.

Οι παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού τα τελευταία χρόνια είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού και η πρωτοβουλία του να ζητήσει να δει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ εντυπωσίασε και πυροδότησε ποικίλες συζητήσεις.

Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη και το ραντεβού κλείστηκε χθες. Το τετ-α-τετ έρχεται μόλις μια ημέρα μετά την πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και όπως είναι φυσικό οι πολιτικές εξελίξεις θα κυριαρχήσουν στη συνομιλία των δυο πολιτικών ανδρών.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Πάνος Καμμένος διατηρούν βαθείς πολιτικούς δεσμούς, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ ήταν αυτός που το 1993 έδωσε το «πράσινο φως» στον –τότε- νεαρό οικονομολόγο Πάνο Καμμένο να μπει στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια και έκτοτε μέχρι σήμερα να εκλέγεται ανελλιπώς, είτε με το -σήμερα- συγκυβερνών κόμμα ή ως επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Όπως δείχνουν όλα τα δεδομένα η συνάντηση Μητσοτάκη-Καμμένου θα έχει βαριά πολιτική ατζέντα, καθώς ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ φαίνεται ότι μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι για την εύρεση των 180 βουλευτών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Βέβαια, ο Πάνος Καμμένος, προσερχόμενος στη Βουλή και ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση, είπε πως «η αυριανή (σ.σ. σημερινή) συνάντηση δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα συζητήσουμε για την προεδρική εκλογή», προσθέτοντας πως αρκετά συχνά μιλάει με τον επίτιμο πρόεδρος της Ν.Δ.

Μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι οι βουλευτές του «δεν πρόκειται να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας ούτε τη δεύτερη ούτε την τρίτη φορά, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι υποψήφιος. Ανεξάρτητα ακόμη κι αν παραιτηθεί ο κ. Σαμαράς».

Στο ερώτημα «δεν θα ψηφίσετε ακόμη κι αν σας το ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης;» ο κ. Καμμένος είπε: «Δεν συζητάω τέτοια με τον κ. Μητσοτάκη. Θα έχουμε μια πολιτική συζήτηση, όπως κάνουμε πάντα».

Στήριξη της υποψηφιότητας Δήμα, ή κάποια πρόταση για την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας προκειμένου να αμβλυνθεί η στάση του Πάνου Καμμένου και ο ίδιος και η κοινοβουλευτική του ομάδα να προσχωρήσει στην «προεδρική πλειοψηφία» είναι τα δυο επικρατέστερα σενάρια για το περιεχόμενο της συνάντησης Μητσοτάκη-Καμμένου.

Τις τελευταίες ώρες οι φωνές που προτείνουν κάποια πολιτική πρωτοβουλία αρχίζουν να ακούγονται έντονα, ενώ χθες η Ντόρα Μπακογιάννη αποχωρώντας από τη Βουλή έκανε ανοιχτά λόγο για την απαίτηση ανάλογων κινήσεων.

«Είναι η ώρα για πολιτικές αποφάσεις πρέπει να επικρατήσει η λογική και το συμφέρον της χώρας. Τώρα είναι η ώρα για πολιτικές πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν το κλίμα για να πεισθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν. Ο κ. Σαμαράς και κ. Βενιζέλος έχουν ακόμα δυνατότητες πρωτοβουλιών» ανέφερε χαρακτηριστικά πυροδοτώντας ακόμα περισσότερο τις συζητήσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα