Προεδρικές Εκλογές: 160 το σκορ της πρώτης ψηφοφορίας, εκπλήξεις, απουσίες

Συνολικά ψήφισαν 295 βουλευτές. Την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα στήριξαν 160 βουλευτές. «Παρών» ψήφισαν 135. Απουσίαζαν 5.

Έκπληξη θα πρέπει να θεωρηθεί η στάση που κράτησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, καθώς ψήφισε «παρών» ενώ σε δηλώσεις του πριν μερικές ημέρες είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα.

Επίσης, απουσίαζαν πέντε βουλευτές, οι Γ. Κασαπίδης, Κ. Γιοβανόπουλος, Ευσ. Μπούκουρας, Χρ. Αλεξόπουλος και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Χατζησοφιά, η οποία έστειλε επιστολή και γνωστοποίησε στη Βουλή ότι εάν ήταν παρούσα, θα ψήφιζε «παρών». Ωστόσο, η ψήφος της δεν μέτρησε, όπως ορίζει ο κανονισμός της Βουλής.

Ο αριθμός 160 ήταν ελαφρά μικρότερος από το αναμενόμενο και παρόλο το Μαξίμου δείχνει την τρίτη ψηφοφορία θεωρώντας ότι τα παρών των αναποφάσιστών δεν είναι οριστικά, είναι γεγονός ότι για να βρεθούν οι αναγκαίοι 180 υπολείπονται ακόμη 20.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα αφού δεν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η επόμενη ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, όπου και πάλι απαιτούνται 200 ψήφοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα