ΠΑΣΟΚ: Δεν θα υπάρξουν μέτρα λιτότητας

Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή και πολυεπίπεδη αλλά θα ολοκληρωθεί έγκαιρα χωρίς δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, χωρίς μείωση μισθών και συντάξεων, τονίζουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Συγκεκριμένα δηλώνουν ότι "κάποιοι σκοπίμως εκλαμβάνουν ως δήθεν νέα μέτρα τις ισχύουσες προ πολλού ρυθμίσεις που εφαρμόζονται σταδιακά σε σχέση πχ με το μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων ή την οργάνωση του Ασφαλιστικού συστήματος".

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει, όπως αναφέρουν, σε σχέση με τους συντελεστές του ΦΠΑ, σημειώνουν ότι "θα αντιμετωπισθεί κατά τρόπο ανώδυνο για τους πολίτες".

Οι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υποστηρίζουν ότι η δυσκολία στη διαπραγμάτευση υπάρχει για τρεις λόγους. Πρώτον, "γιατί αυτή δεν αφορά μόνο την τρέχουσα, τελευταία αξιολόγηση της τρόικα στο πλαίσιο του προγράμματος που λήγει, αλλά και το νέο καθεστώς, την αλλαγή σελίδας, χωρίς νέο δάνειο και μνημόνιο, αλλά με θώρακα προστασίας έναντι των αγορών".

Δεύτερον, "γιατί το ΔΝΤ θέλει να καταστήσει σαφή την επιθυμία του να μετέχει στις διαδικασίες στο εσωτερικό της Ευρωζώνης".

Τρίτον, "γιατί η εσωτερική πολιτική αβεβαιότητα, οι κραυγές που αποδυναμώνουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας (όχι απλά της κυβέρνησης), έχει αρνητικές επιπτώσεις στη διαπραγμάτευση".

"Εις πείσμα όλων αυτών", υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, "θα υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία αλλαγής σελίδας, ενώ η αντιπολίτευση θα εξακολουθήσει να προσεύχεται για τη παραμονή στο μνημόνιο και την τρόικα".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα