Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη. Πιέσεις τρόικας στην κυβέρνηση για ΦΠΑ

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Μετά τη συνάντηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις, επειδή έπρεπε να αναχωρήσει για την Άγκυρα. Παρά την επίσημη αιτία, το ότι δεν έκανε δηλώσεις δείχνει και τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία έχει αναδιπλωθεί στο θέμα του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έγινε μια γενική συζήτηση και συνεχίζεται η διαπραγμάτευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών, σε συνομιλία με δημοσιογράφους, όταν τον ρώτησαν αν ισχύουν οι πληροφορίες αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ, απάντησε "πολλά γίνονται".

Επισήμως η κυβέρνηση τονίζει ότι δεν αποδέχεται τους ισχυρισμούς της τρόικας περί δημοσιονομικού κενού 2,5 δισ ευρώ. Στην πραγματικότητα αναζητείται ήδη ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν χωρίς επιπτώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και φόρμουλα ώστε ο προϋπολογισμός, που έχει κατατεθεί με βάση τους υπολογισμούς της ελληνικής πλευρά για το δημοσιονομικό κενό, να ψηφιστεί την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου τα μεσάνυχτα χωρίς αλλαγές και συνεπώς χωρίς προβλήματα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο μέσα στο 2015 και ανάλογα με την πορεία των εσόδων να επανεξετασθεί η κατάσταση.

Η κυβέρνηση, ψάχνει τη φόρμουλα, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία, χωρίς να χρειαστεί να πάρει τώρα άλλα μέτρα και με τον προϋπολογισμό ως έχει, αλλά με ανοικτό το ενδεχόμενο, ανάλογα με την πορεία των εσόδων να επανεξεταστεί τον Απρίλη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα