Στον εισαγγελέα για κατάθεση η Ξουλίδου μετά τις καταγγελίες περί δωροδοκίας

Νέος γύρος έρευνας ξεκινά για τις καταγγελίες περί απόπειρας δωροδοκίας βουλευτών, ενόψει της επικείμενης προεδρικής εκλογής. Οι δηλώσεις που έκανε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου εκτός από πολιτικές αναταράξεις, προκάλεσαν την ανάσυρση της σχετικής δικογραφίας από το αρχείο. Μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, ο φάκελος της υπόθεσης ανοίγει και πάλι.

Έτσι, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος κάλεσε σήμερα ως πρώτη μάρτυρα να καταθέσει την βουλευτή του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου η οποία σε τηλεοπτική εκπομπή κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας της.

Καταγγελία την οποία επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκπομπής και ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος. Συγκεκριμένα, η κ. Ξουλίδου υποστήριξε ότι «γαλάζιο στέλεχος» της πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Όπως είπε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση «με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της» και προσέθεσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο της ανέφερε ότι «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια». Τα όσα είπε η Στ. Ξουλίδου τα επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, αναφέροντας πως υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή του κόμματός του ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχει βουλευτής στους ΑΝΕΛ που μου ομολόγησε ότι του προσφέρθηκαν 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσει για την άλλη πλευρά κατονομάζοντας στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου τον Γ. Σούκουρη κομματικό στέλεχος της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο η κυρία Κουτζαμάνη είχε και πάλι παρέμβει μετά τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη. Ο κ. Σκουρλέτης είχε πει ότι συγκεντρώνονται χρήματα από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε διατάξει τότε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστή η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Ωστόσο η έρευνα αυτή τέθηκε στο αρχείο καθώς ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας Γεωργίας Τσατάνη έκρινε ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα