ΣΥΡΙΖΑ: Θα φέρουν τη συμφωνία κοντά στην προεδρική εκλογή

Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση «θέλει να φέρει τη συμφωνία με την τρόικα πολύ κοντά στην προεδρική εκλογή, ώστε να εκβιάσει και πάλι τους βουλευτές» προβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί «κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος θα προχωρήσουν σε συμφωνία με την τρόικα» αφού «σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουν καν επιχείρημα να κατέλθουν στις εκλογές».

«Εμφανίζονται ότι διαπραγματεύονται για τη χώρα, ενώ στην ουσία συμβαίνει ο τελευταίος κύκλος διάλυσης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας» αναφέρει χαρακτηριστικά στο Real.gr ανώτερο στέλεχος της Κουμουνδούρου, ενώ επαναλαμβάνει με έμφαση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, χωρίς τη μεσολάβηση της λαϊκής βούλησης.

Εκτιμώντας ότι σε κάθε περίπτωση οι εκλογές θα είναι κοντά, το αργότερο τον Μάρτιο, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει την επόμενη εβδομάδα τις συναντήσεις του με ανεξάρτητους βουλευτές ενόψει και της προεδρικής εκλογής. Μετά την Χρυσούλα Γιαταγάνα και τη Θεοδώρα Τζάκρη θα συναντήσει μεταξύ άλλων-παρά τις αντιδράσεις που παρατηρούνται- τον Οδυσσέα Βουδούρη και τον Θόδωρο Παραστατίδη.

Ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, σε συνομιλία του με τον Real.gr, επιβεβαιώνει ότι είχε ενημερωθεί από τον Πάνο Καμμένο ότι υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Σταυρούλας Ξουλίδου.

Η Κουμουνδούρου, επίσης, κάνει λόγο για αλυσιδωτά «ψέματα και προβοκάτσιες», με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν τους Γ. Σταθάκη και Γ.Μηλιό στο Λονδίνο «να τα δίνουν όλα στις αγορές» ή εκπροσώπους των funds να δηλώνουν ότι με τις προτάσεις που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει κυβέρνηση, «θα τα πάρουν όλα από την Ελλάδα» .

Έδωσαν μάλιστα αργά το βράδυ χθες στη δημοσιότητα τον κατάλογο των εκπροσώπων των funds και των τραπεζών που συμμετείχαν στη συνάντηση με τον Γ. Σταθάκη προκειμένου να αποδείξουν ότι ο κ. Joerg Sponer της Capital με το επίμαχο mail δεν παρίστατο στη συνάντηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα