Κρίσιμο τετ α τετ Σαμαρά - Βενιζέλου μετά το ναυάγιο στο Παρίσι

Κρίσιμο τετ α τετ έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωίστις 10 στο Μέγαρο Μαξίμου  μεταξύ του πρωθυπουργού  Αντώνη Σαμαρά  με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και όσους συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι.

Η συνάντηση γίνεται μετά το ναυάγιο στο Παρίσι, καθώς δεν βρέθηκε η   «χρυσή τομή» όσον αφορά στο δημοσιονομικό κενό για το 2015, με αποτέλεσμα να μην οριστεί ημερομηνία επιστροφής των δανειστών στην Αθήνα. Τα χρονικά όρια μέχρι το τελευταίο τακτικό Eurogroup του 2014 στενεύουν επικίνδυνα (8 Δεκεμβρίου), με τους δύο πολιτικούς άνδρες να καλούνται να χαράξουν τη διαπραγματευτική γραμμή της Αθήνας.

Η τρόικα συνεχίζει να επιμένει πως το δημοσιονομικό κενό για το 2015 υπερβαίνει τα δύο δισ. ευρώ, ζητώντας έτσι τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποφυγή εκτροχιασμού του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Ωστόσο, η κυβέρνηση θεωρεί πως το 2015 θα είναι έτος ανάπτυξης και ήδη ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός έχει οδηγηθεί προς ψήφιση στη βουλή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα