Λαφαζάνης: Μπορεί να έχουμε εκλογές πριν από τον Φλεβάρη

«Παραδομένη, σπαρασσόμενη και καταρρέουσα» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον Real Fm 97.8 και στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου. Παράλληλα εκτίμησε ότι «εκλογές μπορεί να έχουμε πριν από τον Φλεβάρη».

Ερωτηθείς για την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «οι εξελίξεις είναι ρευστές και μπορεί να έχουμε καταλήξεις οι οποίες να είναι και απρόσμενες και να μην τα έχει προβλέψει κανείς».

«Η χώρα μας μετά το περίφημο θρίλερ των διαπραγματεύσεων θα οδηγηθεί σε μία νέα τραγωδία και αυτή η τραγωδία είτε θα είναι ένα νέο μνημόνιο με σκληρότατες δεσμεύσεις, είτε θα είναι παράταση του υπάρχοντος μνημονίου για έναν ακόμη χρόνο», σημείωσε.

Αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας χαρακτήρισε «όνειρο θερινής νυκτός για την κυβέρνηση» την συγκέντρωση 180 βουλευτών.

«Δεν θα υπάρξουν 180 βουλευτές που να δώσουν ψήφο σε μία κυβέρνηση που θα φέρει νέο μνημόνιο. Δηλαδή θα δώσουν ψήφο για ένα νέο μνημόνιο, στη συνέχιση της εποπτείας, στη συνέχιση και παράταση της λιτότητας ίσως και με σκληρότερα μέτρα. Διότι αυτό θα ψηφίσουν οι 180 βουλευτές, τους οποίους ζητά η κυβέρνηση. Δεν θα ψηφίσουν απλώς κάποιον πρόεδρο, θα ψηφίσουν τρόικα, μνημόνια, λιτότητα, καταστροφή, λεηλασία. Φτάνει πια γιατί έξι χρόνια είναι αρκετά», ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και συμπλήρωσε:

«Επομένως, το εμπόδιο για τους 180 είναι η γενική κατακραυγή, η οργή του ελληνικού λαού, ο οποίος δεν θέλει να ακούσει με τίποτα ότι θα συνεχίσουμε και το 2015 την ίδια κατεύθυνση και την ίδια καταστροφική λογική».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «εκλογές μπορεί να έχουμε πριν από τον Φλεβάρη, με το νέο έτος» και πρόσθεσε: «Δεν βλέπω οι διαδικασίες με την τρόικα να έχουν για την κυβέρνηση μία κατάληξη η οποία μπορεί να της δώσει έστω στοιχειωδώς μία ανάσα. Βλέπω ότι όσο η κυβέρνηση υποχωρεί τόσο τα πράγματα θα γίνονται σκληρότερα . Οι εκβιασμοί έρχονται ο ένας μετά τον άλλον».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα