Λευκωσία: Συνάντηση Αλέξης Τσίπρας με Αναστασιάδη

Βαλίτσες για τη Λευκωσία ετοιμάζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, ενώ ανεμένεται να δει και αρχηγούς άλλων κομμάτων.

Όπως είναι φυσικό αντικείμενο  της συνάντησης θα είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και η σύγκλιση  του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει εκφράσει διαφωνίες για το χρόνο πραγματοποίησης του. Αυτό, άλλωστε είχε δηλώσει και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ενώπιον του Εύαγγελου Βενιζέλου, που ενημέρωσε το σώμα για τις εξωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως ο θεσμός αυτός πρέπει συνεισφέρει στην αποκλιμάκωση της έντασης και να μην ενταχθεί σε μια επικοινωνιακή λογική επικάλυψης της, με σωρεία ανούσιων διακηρύξεων.

Αν και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, η ημερομηνία συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα  με τον Εύαγγελο Βενιζέλο, αναμένεται να γίνει νωρίτερα, αφού στις 5 του μηνός θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και η τουρκική αντιπροσωπεία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου Πάνο Σκουρλέτη και την ενημέρωση που έκανε στους πολιτικούς συντάκτες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ανοιχτό σε συνάντηση με τον κ.Νταβούτογλου, αν υπάρξει αίτημα από την τουρκική πλευρά.

Πηγή:news247.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα