Ποιον ή ποια ετοιμάζει για διάδοχό του ο Σαμαράς;

Μία επίσκεψη στο κυλικείο της Βουλής είναι αρκετή για να πειστεί κανείς ότι πολλοί βουλευτές δεν κοιμούνται τις νύχτες. Μάτια πρησμένα, πρόσωπα σκυθρωπά και πολλά νεύρα. Αυτή είναι η εικόνα τους. Η πιθανότητα εκλογών ακόμη και πριν το Μάρτιο, όπως χοντροψυθιρίζεται, τους έχει κάνει να χάσουν τον ύπνο τους. Αν θα ξαναστηθούν οι κάλπες τότε οι ανακατατάξεις προβλέπεται να είναι κοσμογονικές. Μέχρι 200 βουλευτές θα μείνουν εκτός Βουλής, πολιτικοί αρχηγοί θα κηρυχθούν έκπτωτοι, κόμματα θα διαλυθούν.

Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος τα παίζουν όλα για όλα. Στη ΝΔ άρχισαν ήδη οι συζητήσεις για αλλαγή ηγεσίας σε περίπτωση ήττας και η Ντόρα Μπακογιάννη διαρρέει ότι …προσφέρεται να αναλάβει μεταβατικός πρόεδρος. Το …σπόρ της διαδοχής δεν αφήνει αδιάφορο και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που σε πρόσφατη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, απέρριψε την πρόταση να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας. Αν ο πρόεδρος της Βουλής δεχότανε την πρόταση του Σαμαρά τότε θα ήταν σα να συμβιβαζόταν με την τιμητική αποστρατεία του. Και την αυτοαπόσυρσή του από τη μάχιμη λίστα της Β΄ Αθηνών, όπου εκλέγεται από το 1989.

Ποια είναι η «απόκρυφη» σκοπιμότητα του Σαμαρά με την κίνηση του να βγάλει απ’ το παιχνίδι τον Μεϊμαράκη; Να θέσει νοκ αουτ έναν ισχυρό εσωκομματικό αντίπαλο του προστατευόμενού του Νίκου Δένδια που πήρε μεταγραφή από την Κέρκυρα. Η προώθηση, με τις ευλογίες του πρωθυπουργού, του Δένδια προκάλεσε οργή και αναστάτωση στους βουλευτές της Β΄ περιφέρειας, που ήδη έχουν συσπειρωθεί όλοι εναντίον του πρώην υπουργού δημοσίας τάξεως και σήμερα εθνικής άμυνας.

Έλα, όμως, που ο Δένδιας εκτός από τη στήριξη του Σαμαρά έχει και την αβάντα κάποιον «εξωγενών παραγόντων» και παίζει ως ένας από τους επικρατέστερους για τη διαδοχή του κόμματος. Προς το παρόν, όμως, στη ζυγαριά βαραίνει περισσότερο ο μηχανισμός της Όλγας Κεφαλογιάννης, η οποία φέρεται έτοιμη να διεκδικήσει την αρχηγία αν και όποτε τεθεί θέμα.

apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα