Αμετακίνητος ο Παπανδρέου - Το βάρος τώρα στη συνάντηση με Σημίτη

Άδοξο τέλος είχε η προσπάθεια προσέγγισης του Γιώργου Παπανδρέου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο χθες, με τον πρώην πρωθυπουργό να παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις του, διαφωνώντας με τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην συγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Τα βλέμματα τώρα, όσο και το βάρος εκ μέρους της Χαριλάου Τρικούπη πέφτουν στο νέο ραντεβού του Ευάγγελου Βενιζέλου, σήμερα στις έντεκα το πρωί στο Μέγαρο της Βουλής, με τον Κώστα Σημίτη.

Μόνο τυχαία δεν ήταν άλλωστε η αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ χθες κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Συντονιστικής Γραμματείας Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης στην επικείμενη συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για τις εξελίξεις «με την τεράστια εμπειρία που έχει».

Λίγη ώρα πριν είχε πέσει στο κενό η προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να «συστρατευθεί» στον αγώνα για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης ο Γιώργος Παπανδρέου και μαζί με αυτόν πιθανότατα σειρά «παπανδρεϊκών» στελεχών που διατηρούν τις επιφυλάξεις τους.

Λίγο μετά τη δίωρη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε δια ανακοίνωσης του γραφείου του, τη διαφωνία του με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Παραμένοντας αμετακίνητος στις απόψεις του τόσο για την χώρα, όσο και για το Κίνημα, ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε μεταξύ άλλων τις διαφωνίες και τις ενστάσεις του επί των επιλογών που έχουν γίνει, αλλά και επί των διαδικασιών που ακολουθούνται για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης - που αναγραφόταν στο κείμενο ως ΔΗΠΑΡ - σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτές απορρέουν από τη διαφορετική θεώρηση και αντίληψη που έχει για την αποστολή και το μέλλον του κινήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του μάλιστα, αναμένεται να αποστείλει και εγγράφως τις προτάσεις του στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Είχε αλλάξει έτσι, άρδην, η εικόνα που δημιουργήθηκε τις πρώτες στιγμές μετά τη συνάντηση, με την Χαριλάου Τρικούπη να διαρρέει «καλό κλίμα» και «θετικό πρόσημο» στο ραντεβού των δύο ανδρών.

Βενιζέλος: Με θετικό πρόσημο η συνάντηση με Παπανδρέου

Κατόπιν τούτου, σε ενημέρωσή της η Χαριλάου Τρικούπη, εστίαζε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και οικονομίας που συζήτησαν οι δύο άνδρες, εμφανίζοντας τώρα τον Ευάγγελο Βενιζέλο να περιμένει τις γραπτές προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα μία τέτοια κίνηση εκ μέρους του, ως σημαντική συμβολή στην ενίσχυση της συλλογικής δράσης της Παράταξης.

Προαναγγέλλονταν μάλιστα ενωτικές κινήσεις εκ μέρους του Ευάγγελου Βενιζέλου το επόμενο διάστημα, προκειμένου να ενισχυθεί και η εκλογική επιρροή της. Σε αυτή την προσπάθεια άλλωστε, εντάσσεται και η σημερινή συνάντηση με τον έτερο εν ζωή πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα